Mobil

Méregdrága lehet az új Nokia csúcsmobil

Ha csúcsmobilokról van szó, akkor az Apple és a Samsung tartja a csúcsot árcímkék tekintetében, de számos olyan kínai gyártó van már, akik ár terén alálőnek a nagy neveknek, mégis kínálnak olyan erős alternatívákat.

Ha abban reménykedtünk, hogy a Nokia márkanevet birtokló HMD Global is ezt a stratégiát követi a későbbiekben, lehet tévedünk. A Nokia Anew egy belsős forrás által úgy tudja, hogy a gyártó következő Nokia csúcsmobilja, a vélhetően Nokia 9 néven megjelenő modell 990 dollár (kb. nettó 280 ezer forint) körüli árat kaphat.

Ez azért nem kis ugrás ahhoz képest, hogy a jelenlegi legdrágább Nokia-készülék 700 dollárba kerül (itthon 260 ezerért vásárolhatjuk meg a Nokia Sirocco 8-at bruttó áron), és hogy a közel ezer dollár már az iPhone X kezdőára.

A pletykák szerint a Nokia 9 a Light kameratechnológiáját használhatja, és ráadásul öt kamera kerülhet rá, ami azt jelenti, hogy fotózás terén igazi erőművet várhatunk. Belülre a nyolcmagos Snapdragon 845-ös chip kerülhet 6 gigabájt rendszermemória és 128 gigabájt tárhely társaságában.

Itt a telefon azoknak, akiknek még a kajamaradék is fotótéma
A gyártó szerint ez a hétköznapi élet nem hétköznapi telefonja, megnéztük, mit is jelent ez egész pontosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik