Kultúra

Kedd este lesz utoljára előadás, utána zárnak a színházak

Hétfőn a színházak is egymás után reagáltak arra, hogy az eddigi legszigorúbb kormányzati járványügyi korlátozások értelmében legalább 30 napra be kell zárniuk. Az újabb korlátozások azért is érintették különösen érzékenyen a színházakat, mert ezek szerint az elmúlt héten feleslegesen dolgozták ki annak részleteit, hogyan tartsák meg előadásaikat szűkebb nézőközönség előtt, úgy, hogy minden harmadik széken ülhetnek csak emberek.

Van színház, amelyik bezárással, más online közvetítéssel vészelné át a szigorítást
Kényszerhelyzetbe kerültek a színházak az új járványügyi szabályok miatt.

A legtöbb színház kedd este tart utoljára előadást, utána zárnak. A Vígszínház viszont már hétfőn, a Pál utcai fiúkkal búcsúzik, majd A padlás ünnepi, 1000. előadását már streamelni fogják.

Kedves Nézőink! A ma délelőtti rendkívüli bejelentés alapján a színházakat november 11-től zárva kell tartani. A...

Közzétette: Vígszínház – 2020. november 9., hétfő

 

A pécsi és a miskolci színház is tart előadást kedden, későbbi előadásaik sorsáról, az esetleges online közvetítésekről későbbre ígértek tájékoztatást.

A Nemzeti Színház ugyanakkor arról tájékoztatott a honlapján, hogy már a keddi előadásaikat is lemondják, és Pintér Béla és társulata sem játssza kedden az Anyaszemefényét.

Noha az újabb korlátozások egyelőre 30 napra érvényesek, a Jurányi Ház már arra készül, hogy csak februárban tudják folytatni élő közönség előtt a munkát.

Kedves Nézőink! A ma délelőtti rendkívüli bejelentés értelmében a november 11-től meghirdetett előadásainkat...

Közzétette: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház – 2020. november 9., hétfő

 

Meglehetősen baljósan hangzik, hogy a budapesti Katona József Színház utolsó előadásának címe: Terror. Ezt kedd este játsszák, ők is türelmet kérnek, amíg kidolgozzák a részleteket további műsoruk esetleges online folytatásával kapcsolatban.

Többen, így a SzínházTV-be beszálló játszóhelyek vagy az Örkény István Színház, már korábban bejelentették, hogy streamelni fogják az előadásaikat.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik