Kultúra

Internetes közvetítést indítanak a bajba jutott színházak

Elindult a SzínházTV online színházi streamingszolgáltató platform. Az indulásról hírt adó közlemény szerint a céljuk az, hogy azok is részesei lehessenek az élő előadások varázsának, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak személyesen elmenni a színházba. Ez különösen időszerűvé vált most, hogy az újra bevezetett rendkívüli jogrend értelmében csak minden harmadik széken ülhetnek nézők a színházba és a moziban is, a színházak tehát újra nagyon nehéz helyzetbe kerültek.

Az első budapesti színház már be is jelentette, hogy bezár
A Belvárosi Színházban a járványveszély enyhüléséig nem tartanak előadásokat.

A SzínházTV a Jurányi Ház Egy őrült naplója című darabjával debütál november 12-én este 7 órakor, ezután pedig minden csütörtökön 7 órától láthatnak élő színházi közvetítéseket a nézők. A közvetítések háziasszonya Kovács Patrícia színművész lesz (interjúnk).

A színházkedvelők jelenleg az Orlai Produkciós Iroda, a Katona József Színház, a Játékszín és a Centrál Színház darabjaira válthatnak jegyet a platformon, ám a jövőben várhatóan még több színház előadásaival bővül majd a kínálat. A kezdeményezés elindítója Radnai Márk rendező.

Kiemelt kép: Keresztes Tamás az Egy őrült naplójában. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik