A következő élő közvetítés része A Krím-félszigetet bombázták az ukránok, veszteségekről számoltak be az oroszok

Brit hírszerzés: az ukrán légicsapások eltaláltak egy kémrepülőt Moszkva mellett

Adam Gray / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Adam Gray / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Közzétette napi hírszerzési jelentését a brit védelmi minisztérium.

A mai jelentés pontjai az alábbiak:

  • Az elmúlt négy napban Oroszország és Ukrajna egyaránt szokatlanul intenzív támadásokat szenvedett el, mélyen a frontvonal mögött. Jelentések szerint a Krím-félszigeten, Krasznodar régióban, és Moszkva környékén logisztikai és parancsnoki központokat, valamint reptereket értek légicsapások.
  •  Valószínűsíthető, hogy az orosz Fekete-tengeri Flotta a támadások egyik kiemelt célpontja volt. Ugyanakkor: a Kremlt a Moszkva mellett található Cskalovszkij repülőtér elleni támadás jobban nyugtalaníthatja. A reptér egy kiemelten érzékeny terület, mivel különleges katonai repülőgépek és kormányzati gépek is itt állomásoznak. A reptér elleni támadás során a hírek szerint egy orosz kémrepülőt (COOT) is találat érte: azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan melyiket, de ezek meglehetősen ritka és drága járművek.
  • Az elmúlt egy hétben Oroszország több, nagy hatótávolságú támadást is indított az ukrán hátország ellen. A támadások célja vélhetően az orosz területen végrehajtott légicsapások megtorlása volt. Mivel a frontvonalak lényegében befagytak, a harcoló felek mélységi csapást próbálnak mérni egymásra.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik