Tangó és Kes

Így rámolta ki a 21-es széfet a dunaszerdahelyi maffia

A Tangó és Kes legújabb adásában egy régi ismerőst látunk vendégül: Barak Dáviddal, a Rossz vér című könyv szerzőjével felidézzük a dunaszerdahelyi maffiához köthető egyik legizgalmasabb bűntényt. Épp húsz évvel ezelőtt a rosszfiúk megtudták, hogy az ismert helyi vállalkozó, F. Tibor a felesége nevén bérel egy trezort, amelyben feltehetőleg 30 millió korona, mai áron számolva nagyjából egymillió euró készpénzt tárol. A bűnözők értesülései szerint a 21-es számú széfben bűncselekményekből – jórészt áfacsalásokból – származó pénzt parkoltattak, így azzal számoltak, hogyha meg is lovasítják a trezor tartalmát, a gazdája nem fog feljelentést tenni. Nem akármilyen eszközökkel szerezték meg a pénzt, de az igazi fordulat a lopás után következett.
Kapcsolódó
Ez köti össze a Döcher-ügyet a dunaszerdahelyi mészárlással – célegyenesben a maffia-felszámolás
A Tangó és Kes legújabb adásában a parameter.sk főszerkesztőjével, Barak Dáviddal elevenítjük fel az 1999-es Döcher-gyilkosságot és a dunaszerdahelyi mészárlást annak apropóján, hogy a rendőrség bejelentette: 24 éves nyomozással végül sikerrel göngyölítették fel a két ügyet.
Kapcsolódó
Illegális temetők, fehér lovak: a dunaszerdahelyi maffiaháborúban senki sem győzhetett
A Tangó és Kes dunaszerdahelyi magyar maffiával foglalkozó második adásában a bűnözői köröknek a szlovákiai  politikával fenntartott kapcsolatáról beszélgetünk. Egy maffia felépítése és működtetése ugyanis nem barkácstevékenység, és a dunaszerdahelyi magyar bűnözök sem tudtak volna páratlan mennyiségű pénzben és vérben utazni, ha ezt a szlovák titkosszolgálat, rendőrség, így politika nem tette volna lehetővé, azaz ne adott volna menekülési utakat. Ezekről is beszélgettünk Barak Dáviddal az Elásott igazság – A dunaszerdahelyi maffia felemelkedése és bukása című könyv szerzőjével, a koronavírus miatt távolsági hívással.
Kapcsolódó
Bumm a fejbe: Dunaszerdahelyen nem csak popslágerekben tűntek fel gengszterek
Sok pletykát ismerünk a hazai és a szlovákiai magyar maffia összefonódásáról. Mendemondák helyett tényekre épít Barak Dávid, az Elásott igazság – A dunaszerdahelyi maffia felemelkedése és bukása című könyve. Erről szól a Tangó és Kes legújabb epizódja.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik