Tangó és Kes

Ez köti össze a Döcher-ügyet a dunaszerdahelyi mészárlással – célegyenesben a maffia-felszámolás

Néhány nappal ezelőtt Budapesten egy nemzetközi sajtótájékoztatón számolt be a magyar és a szlovák rendőrség arról, hogy sikerrel göngyölítették fel két, a kilencvenes évek végén történt alvilági leszámolás ügyét: a Döcher-gyilkosságot és a dunaszerdahelyi mészárlást. A Tangó és Kes legújabb adásában a parameter.sk főszerkesztőjével, Barak Dáviddal beszéljük át a Palotás presszóban, illetve a Fontana bárban 24 évvel ezelőtt történteket – utóbbit a mai napig az egyik legjelentősebb maffialeszámolásként tartják számon Európában. Az Elásott igazság és a Rossz vér szerzőjével közösen értékeljük, hogy a „fáradtságos, sokszor zsákutcába torkolló, néha reménytelennek látszó nyomozásban” mi hozott áttörést, hogyan sikerült végül eljutni az elkövetőkig.
Kapcsolódó
Mire elég az egyik elkövető beismerő vallomása a dunaszerdahelyi maffialeszámolás ügyében?
Nemrég fordulatot vett a dunaszerdahelyi Fontana bárban 1999-ben történt mészárlás nyomozása, miután Bodoky Károly, egykori rimaszombati sportoló bevallotta, hogy ő volt az egyik elkövető. A Tangó és Kes legújabb adásában a friss fejleményeket elemezzük.
Kapcsolódó
Illegális temetők, fehér lovak: a dunaszerdahelyi maffiaháborúban senki sem győzhetett
A Tangó és Kes dunaszerdahelyi magyar maffiával foglalkozó második adásában a bűnözői köröknek a szlovákiai  politikával fenntartott kapcsolatáról beszélgetünk. Egy maffia felépítése és működtetése ugyanis nem barkácstevékenység, és a dunaszerdahelyi magyar bűnözök sem tudtak volna páratlan mennyiségű pénzben és vérben utazni, ha ezt a szlovák titkosszolgálat, rendőrség, így politika nem tette volna lehetővé, azaz ne adott volna menekülési utakat. Ezekről is beszélgettünk Barak Dáviddal az Elásott igazság – A dunaszerdahelyi maffia felemelkedése és bukása című könyv szerzőjével, a koronavírus miatt távolsági hívással.
Kapcsolódó
Bumm a fejbe: Dunaszerdahelyen nem csak popslágerekben tűntek fel gengszterek
Sok pletykát ismerünk a hazai és a szlovákiai magyar maffia összefonódásáról. Mendemondák helyett tényekre épít Barak Dávid, az Elásott igazság – A dunaszerdahelyi maffia felemelkedése és bukása című könyve. Erről szól a Tangó és Kes legújabb epizódja.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik