Tangó és Kes

A különböző fikciós és dokusorozatok nyomán a legtöbben úgy hiszik, mindent tudnak a nemzetközi drogkereskedelemről. Valóban? Hallottak például a Group Americáról? A Tangó és Kes új adásából rengeteg új infót tudhat meg a kábítószerpiac működéséről.
A Tangó és Kes új adásában felidézzük a szocializmus egyik legizgalmasabb műkincslopását, a Mátyás-templom kirámolását. Arról is szó esik, hogyan értékesítették a kincseket, és milyen véletlenek kellettek az elkövetők lebukásához.
Sokan úgy érzik, szinte mindent tudnak Ambrus Attiláról. Ám olyan mélységben talán senki nem ismeri a viszkist és az ügyét, mint Dr. Bérdi Zsolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság korábbi rablási alosztályvezetője. Ezúttal ő a Tangó és Kes vendége.
Mi az a profilozás, és miért nem úgy működik minden, ahogy a Mindhunter című Netflix-sorozatban láttuk? Elképzelhető, hogy a magyar profilosok akár jobbak is lehetnek az FBI-os kollégáiknál? A Tangó és Kes új adásában ismét Dr. Kovács Lajos, a „döglött ügyek”, az életellenes bűncselekmények emblematikus nyomozója a vendég.
A Tangó és Kes vendége ezúttal Kovács Lajos, aki több évtizedet húzott le nyomozóként életvédelmi területen, és sokáig irányította az úgynevezett döglött ügyeket felderítő osztályt. Felidézünk néhány „sárkányos nyomozást”.
Még mindig rengeteg a megválaszolandó kérdés a romagyilkosságok felderítésével kapcsolatban. Igyekszünk számos ellentmondást feloldani a Tangó és Kes legújabb adásában.
Magyarország nem csak egy viszkis rablót tud felmutatni, hanem egy csokoládés betörőt is. Az utolsó lovagként is emlegetett Hebenstreit György sztoriját dolgozza fel a Tangó és Kes legújabb adása.
Molnár Tibor, az ismert totókirály mellett csalók sokasága járta fekete aktatáskával a pályákat és az öltözőket, hetente legalább 9-10 meccset intéztek fixre. Mi köze ennek a politikához, és igaza van Albert Flóriánnak, hogy aki sosem bundázott, az nem is futballozott?
A Tangó és Kes legújabb adásában visszautazunk a Horthy-korszakba, hogy belépjünk a korabeli kábítószer-kultúra és a kokainlebujok világába.
Hogyan került egy közös sztoriba néhány töketlen megfigyelő, a szocialista alvilág sokat pörgető, de kevéssé ismert alakja, továbbá a KSH egykori elnöke, aki 1969-ben rejtélyes módon lett öngyilkos? Kiderül a Tangó és Kes legújabb adásából.
Hogyan dolgozta meg az állambiztonság a repteret, és miért van az, hogy a Malév bejrúti járatának 1975-ös tengerbe zuhanásáról semmit nem tudunk? Hogyan használta az állam csempészésre a repülőket, és kik voltak a Malév történetének legbénább géprablói?
Melyek a tipikus szocialista elkövetési módok, milyen a szocialista bűnöző: másként lop, öl és tisztogat-e, mint az „imperialista fertőben úszó Nyugat” bűnbarlangászai? A Tangó és Kes új adásában ezúttal a házigazdákat kérdeztük A szocializmus bűnbarlangjai című könyvük kapcsán.
Darabolós gyilkosságok időről időre előfordulnak. A Tangó és Kes legújabb adásában sztorikba tömködve járják körül a vérfagyasztó témát.
A Tangó és Kes új adásában a Pulitzer-emlékdíjas újságíróval és szociográfussal, Tódor Jánossal beszélgetünk, aki évtizedekkel ezelőtt a magyar Bahamákon, azaz a baracskai fogházban volt nevelőtiszt.
Vajon mi lehetett a „szocialista Charlie angyalának” a titka? A sorozat követte volna a korabeli bűntársadalom trendjeit, vagy Linda inkább fiktív esetek tömkelegét oldotta meg? Kiderül a Tangó és Kes legújabb adásából.
Mi az oka, hogy a zsebtolvajokat ritkán kapják el a rendőrök? Például az, hogy egy technikás, kreatív, a kort és az öltözködési szokásokat szorosan követő tolvajkörről beszélünk. A Tangó és Kes legújabb adásában még számos érdekesség hangzik el velük kapcsolatban.
Talán elsőre elképesztőnek tűnik, mégis megtörtént: egyesek léggömblopással tettek szert hihetetlen pénzekre. Hogyan? Kiderül a Tangó és Kes legújabb adásából.
Vissza lehet-e pofázni a főnöknek „a családon" belül, vagy aki nem teljesíti a parancsot, az röpül? Mint az üzleti életben. A brókerek vagy a maffiózók a mohóbbak? Kiderül a Tangó és Kes legújabb epizódjából.
A nyolcvanas évek második felében komoly beosztású emberek adták-vették az egyetemi felvételi feladatokat, jobbára korrepetálásnak álcázva. A Tangó és Kes legújabb adása nemcsak az az ELTE ÁJK-n kicsúcsosodó botrány történetét eleveníti fel, de szóba került az is, hogy a másodrendű vádlott hogyan vállalt szerepet később a „felsőoktatás modernizációjában”.
A 34 éves Barta Tamás mellkasából 1982. február 16-án Los Angelesben két golyót szedtek ki, a halálát mégis öngyilkosságként jegyzőkönyvezték. Mi történhetett? Tangó és Kes podcastja.
A Tangó és Kes legújabb adása történelmi példákon keresztül mutatja be, miként állítottak be egész társadalmi csoportokat bűnözőknek.
A szocialista Keleten és a kapitalista Nyugaton a tudomány és a bűnüldöző szervek egyaránt a nők érzelmi sajátosságaival, szexuális elfojtásaival, sőt menstruációs ciklusaival magyarázták bűnözési hajlamaikat évtizedeken át. A Tangó és Kes legújabb adásában nők által elkövetett bűnügyekről és az ezekhez kapcsolódó tévképzetekről beszélgettünk vendégünkkel, Tóth Eszter Zsófiával, a Clio Intézet történészével.
Egykori tanítványa, a mára hírhedtté vált Portik Tamás korábban úgy nyilatkozott, hogy Drobilich Gábor a „jobboldali rendőrség” támogatója lehetett.
Miért botrányos, ahogy a svéd hatóságok nemrégiben lezárták az egykori miniszterelnök, Olof Palme meggyilkolásának ügyét?