Tangó és Kes

Május 5-én elhunyt Molnár Richárd, a Dózsa György úti baleset miatt hírhedtté vált egykori testépítő. A Tangó és Kes legújabb adásában a férfi kriminális karrierútjának főbb állomásait vesszük sorra.
A filmtörténet legendás sorozatgyilkosai nemcsak aberráltak és perverzek, de általában kiemelkedően intelligensek is. A Tangó és Kes legújabb adásában megbeszéljük, hogy tanulhatunk-e bármit is a karakterüktől.
A régiségkereskedés Kádár-kori kriminalisztikájáról szól a Tangó és Kes legújabb adása, amelyből az is kiderül, miért nem repült rá a hazai szervezett bűnözés a műtárgyhamisításokra.
A Tangó és Kes legújabb adásában arról lesz szó, pontosan mire jók a bűnügyi statisztikák, de beszélünk olyan tévhitekről és legendákról is, amiket az adatok nemhogy nem erősítenek meg, hanem inkább cáfolnak.
Ötven évvel ezelőtt mutatták be A Keresztapa első részét. A Tangó és Kes legújabb adásában nem a filmalkotást, hanem az amerikai maffiacsaládok kriminalisztikai hátterét elemezzük.
A Tangó és Kes legújabb adásában felidézzük Magda Marinko alakját, akinek a feltételes szabadságra bocsátási kérelmét nemrég utasította el a bíróság. De nem csak emiatt foglalkozunk a szerb bűnözővel, hanem azt is feltárjuk, hogy miként hat az alvilági figurák tevékenységére egy háború.
A Tangó és Kes legújabb adásából kiderül, hogy az autókatalizátorok lopását és továbbadását nagyban segíti, hogy ezek az alkatrészek semmilyen egyedi azonosító jellel sem rendelkeznek.
A Tangó és Kes legújabb adásában a Netflixen taroló A Tinder-csaló című dokumentumfilm apropóján arról beszélgetünk, milyen lehetőséget kínálnak a szélhámosoknak az online társkereső applikációk.
Új évaddal és új felállásban jelentkezik a 24.hu podcastsorozata, a Tangó és Kes. Bezsenyi Tamás párja mostantól Pándi Ákos magándetektív, egykori rendőrnyomozó lesz. Az új éra első adásában az unokázós csalások világával foglalkozunk.
Mi magyarázza, hogy a zömmel arab származású illegális pénzváltók a rendszerváltás után sem tűntek el a Keleti pályaudvar környékéről? Egyebek mellett erről is szó esik a Tangó és Kes legújabb epizódjában.
Két évtizeddel ezelőtt a környezetvédelmi tárca kisgazda államtitkárának születésnapi buliján a nemzeti park fenékpusztai vendégházában megsemmisült egy Somogyi Győző-festmény. A Tangó és Kes legújabb epizódjában ezt az esetet rekonstruáljuk.
1979-ben a zánkai úttörővárosból eltűnik a francia kommunista párt párizsi elnökének lánya, Marion Morel. Nem sokkal később holtan találják a táborozó gyerekekre felügyelő magyar főiskolás lányt. Ez a kiindulópontja Zajácz D. Zoltán Véres Balaton című bűnügyi regényének. A Tangó és Kes legújabb epizódjában a szerzővel beszélgetünk.
Fejvakarásra okot adó eredményre jutott egy, a nemzetközi szervezett bűnözést vizsgáló európai kutatás, amely szerint nincs bizonyíték arra, hogy Magyarországon maffiaszerű csapatok léteznének. A Tangó és Kes új adásában arról beszélgetünk, igaz lehet-e ez a megállapítás.
A Tangó és Kes legújabb adásában a labdarúgók kontinensviadala kapcsán a nemzetközi bundamaffiáról beszélgetünk. Például arról, mi köze van egymáshoz Kína felemelkedésének, a digitális kapitalizmus felpörgésének, a nemzetközi foci globalizációjának, valamint a percenkénti online sportfogadásnak?
A Tangó és Kes legújabb epizódjában felidézzük Kecskeméti Sándor és Bujtor János alakját, akik sorozatosan követtek el betöréseket, főként Budapesten. Már csak azért is érdemes végighallgatni a beszélgetést, mert egy ponton szóba kerül Pintér Sándor is.
A Tangó és Kes vendége Visky Ábel, a Mesék a zárkából című film rendezője volt, aki többek között azt a dilemmáját is megosztotta, hogy érdemes-e emléket állítani valaminek, ami jobb, ha elfelejtődik.
Szabad-e bűnnel büntetni a bűnt – erről lesz szó egy 25 évvel ezelőtt bemutatott film kapcsán. Bár egy brutális történetet elevenítünk fel, elégikus hangok is megpendülnek a Tangó és Kes legújabb adásában.
Ki gondolta volna, hogy a Kádár-kori Magyarországon is előfordulhat túszejtő terrorakció? Márpedig megtörtént, méghozzá 1973-ban Balassagyarmaton. Ezzel az unikális üggyel és a megoldásával foglalkozik a Tangó és Kes legújabb adása.
Rendszeresen hallunk híreket olyan személyekről és hálózatokról, melyek nőket csapdáznak be, majd kényszerítenek prostitúcióra külföldön. De még több az olyan eset, amiről sosem szerzünk tudomást. Vajon miért? A Tangó és Kes adásában többek között egy bűnszervezetet működtető magyar házaspár gyakorlata alapján járjuk körbe a témát.
A különböző fikciós és dokusorozatok nyomán a legtöbben úgy hiszik, mindent tudnak a nemzetközi drogkereskedelemről. Valóban? Hallottak például a Group Americáról? A Tangó és Kes új adásából rengeteg új infót tudhat meg a kábítószerpiac működéséről.
A Tangó és Kes új adásában felidézzük a szocializmus egyik legizgalmasabb műkincslopását, a Mátyás-templom kirámolását. Arról is szó esik, hogyan értékesítették a kincseket, és milyen véletlenek kellettek az elkövetők lebukásához.
Sokan úgy érzik, szinte mindent tudnak Ambrus Attiláról. Ám olyan mélységben talán senki nem ismeri a viszkist és az ügyét, mint Dr. Bérdi Zsolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság korábbi rablási alosztályvezetője. Ezúttal ő a Tangó és Kes vendége.
Mi az a profilozás, és miért nem úgy működik minden, ahogy a Mindhunter című Netflix-sorozatban láttuk? Elképzelhető, hogy a magyar profilosok akár jobbak is lehetnek az FBI-os kollégáiknál? A Tangó és Kes új adásában ismét Dr. Kovács Lajos, a „döglött ügyek”, az életellenes bűncselekmények emblematikus nyomozója a vendég.
A Tangó és Kes vendége ezúttal Kovács Lajos, aki több évtizedet húzott le nyomozóként életvédelmi területen, és sokáig irányította az úgynevezett döglött ügyeket felderítő osztályt. Felidézünk néhány „sárkányos nyomozást”.
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.