Nagyvilág europoli

Döntött az EU: bevezetik a női kvótát a cégeknél

Stephanie Lecocq / EPA pool / MTI
Stephanie Lecocq / EPA pool / MTI

2027-re minden Európai Unióba bejegyzett tőzsdei cégnek vezetői pozíciói minimum 40 százalékát nőknek kell betölteniük. A vezetői és nem vezetői pozíciók esetén pedig 33 százalék lenne a kvóta az érintett cégeknél – mindezekről az EU-s tagállamok munkaügyi miniszterekből álló tanácsa döntött, jóváhagyva az Európai Bizottság javaslatát a Politico beszámolója szerint.

2021 októberében 30,6 százaléka a nők aránya az uniós vállalatok vezetői testületében az Európai Tanács adatai szerint.

– Át akarjuk törni az üvegplafont, amely megakadályozta a tehetséges nőket abban, hogy bekerüljenek a cégek vezetésébe – méltatta a döntést Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Az intézkedést azonban csak a cégek anyavállalatainál kell végrehajtani. A Népszava ugyanis arról írt, hogy például egy Magyarországon működő német multi esetében a magyar leányvállalatra nem vonatkozna a női kvóta.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik