Nagyvilág europoli

Orbán Viktor külföldi lapokban, egész oldalas fizetett hirdetésekben üzen Európának

Ivándi-Szabó Balázs/24.hu
Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Legalább egy dán és egy spanyol újságban is megjelent az az egész oldalas fizetett hirdetés, amiben Orbán Viktor miniszterelnök hét pontban írja le, milyen Európai Uniót szeretne – írja a hvg.hu.

A Jyllands-Posten című dán lap szombati számában jelent meg a magyar kormányfő hirdetése, amelyben hét pontban fejti ki, hogy milyennek szeretné látni az EU jövőjét. Orbán a hirdetésben azt állítja, hogy Brüsszelben egy olyan szuperállamot építenek, amelyre senki sem adott felhatalmazást.

Nemet mondunk az európai birodalomra

– áll az első javaslatban.

A hirdetésben Orbán Viktor azt is írja, hogy szeretné, ha Szerbia csatlakozna az unióhoz, az Európai Parlamentet „zsákutcának” nevezi, majd kijelenti, hogy az európai integráció eszköz, nem öncél.

A dán közmédia arra is felhívja a figyelmet, hogy a hirdetés tele van vesszőhibákkal és elírásokkal. Arra is emlékeztetnek, hogy Magyarországot más uniós vezetők többek között azért bírálták, mert ellentmondásos törvényt fogadott el a melegekről. Mark Rutte holland miniszterelnök szerint Magyarországnak már nincs helye az EU-ban, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pedig „szégyennek” nevezte a törvényt.

Kapcsolódó
Orbán a Facebookon reagált arra, hogy a holland miniszterelnök szerint térdre kell kényszeríteni Magyarországot
Térdre kell kényszeríteni Magyarországot. Többek közt erről is beszélt Mark Rutte holland miniszterelnök az uniós csúcstalálkozóra érkezve, amikor a

Nem a dán hirdetés az egyetlen, valószínűleg egy tudatosan felépített kampányról van szó, mert ugyanez a hirdetés – spanyol nyelven – egy spanyol lapban is megjelent szombaton.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik