Nagyvilág

Karanténba kellett tenni egy repülőgépet New Yorkban

Karanténba kellett tenni egy repülőgépet a New York-i John F. Kennedy Repülőtéren, miután az Emirates egyik járatának utasai közül vagy száz ember rosszullétre panaszkodott.

A Dubaiból New Yorkba tartó járaton 521-en utaztak. Nem csak az utasok kezdtek el köhögni és lázasodtak be, hanem többen a személyzetből is. Az NBC értesülései szerint legalább 10-12 embert kórházba is kellett szállítani.

A New York-i polgármesteri hivatal közölte, hogy több utas felszállás előtt Mekkában tartózkodott, ahol jelenleg éppen influenzajárvány tombol. Az egyik utas férje azt mondta az NBC-nek, hogy a gépen tartózkodó felesége szerint többen is hánytak a fedélzeten.

Az Emirates szóvivője később azt nyilatkozta, hogy magyar idő szerint szerda estére az összes utas elhagyhatta a fedélzetet.

A kiszállást megelőzően az egészségügyi szervek minden utast megvizsgáltak, és 3 utast, valamint a személyzet 7 tagját kórházba szállították orvosi ellátás, és további megfigyelés céljából. Kilenc utas a repülőgép mellett további orvosi ellenőrzése esett át, ők később elhagyhatták a repülőteret, csakúgy, mint a járat többi utasa.

A repülőgépen utazó, valamint a földi kiszolgálásban részt vevő személyzet együttműködött a hatóságokkal, a fedélzeti orvosi vizsgálatok után pedig újra átvehette a gépet a légitársaság. A karantén miatt a New Yorkból Dubaiba tartó járat 3 órás késéssel szállt fel, de akinek a csatlakozását Dubaiban érinti a késés, az újrafoglalhatja a jegyét.

Kiemelt kép: Europress/Philippe Clément/BELGA MAG/BELGA 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik