Közélet

Schmidt Mária is Soros pénzén kutatott

A HVG vette észre a Nemgogol blogon, hogy Schmidt Máriának, a Terror Háza Múzeum főigazgatójának korábbi önéletrajzában még szerepelnek olyan ösztöndíjak, amelyeket az MTA-Soros Alapítványtól kapott. A kutatási témák a magyar zsidóság történelmével és a holokauszttal kapcsolatosak. A XX. Századi Intézet és a Terror Háza honlapján fellelhető önéletrajzokban ezek az információk már nem találhatók meg.

Chikán Attila könnyeivel küzdve nyilatkozott, miután felkerült a Figyelő listájára
Nagyon szomorúnak és fenyegetőnek tartja, hogy olyan akadémikusokat és civileket listáznak, akik nem is politizálnak.

A dolog pikantériája, hogy a múlt héten jelent meg Schmidt Mária lapjában, a Figyelőben egy lista azokról a személyekről, akik állítólag „Soros György zsoldosai”. A listát, amelyen egyébként halottak, illetve Fidesz-támogatók is szerepelnek, még a kormányellenességgel nem vádolható Professzorok Batthyány Köre és a Magyar Tudományos Akadémia is elítélte.

Frissítünk!

Kora este közleményt kaptunk a Terror Háza e-mail címéről, amiben a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány azt írja, „hazug állítások jelentek meg a Nemgogol.blog.hu oldalon”. Azt írják, Schmidt hivatalos weboldalán és a Facebook-oldalán is feltüntette önéletrajzában a Soros-ösztöndíjat, Eszes Beáta pedig hanyag volt és nem olvasta el azt.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik