Belföld

Még a Professzorok Batthyány Köre is nekiment a Figyelőnek

A Fidesz-közeli értelmiségi csoport szerint alantas vállalkozás volt az újság listázása.

A Fidesz-közeli, konzervatív értelmiségekből álló Professzorok Batthyány Köre közleményt tett közzé, amelyben elítélte a Figyelő című lap úgynevezett újságcikkét, amelyben a lap által Soros-zsoldosoknak nevezett egyetemi tanárokat, jogvédőket, újságírókat listázták.

A professzorok közleményükben így fogalmaztak:

Úgy látszik, még nem mindenki bízik a szeretet és összefogás erejében. A Figyelő című lap egy szerzője ugyanis arra az alantas vállalkozásra adta a fejét, hogy összeírja a Sorosnak elkötelezett magyar polgárokat.

Bár a szervezet úgy gondolja, ok nélkül ijednek meg azok, akik ettől a módszertől megijednek, de az írásban az áll: elvből ellenzik a listakészítést, bármilyen személyeskedő ellenségkép kialakítását és terjesztését.

A lista megjelentetését korábban bírálta az Egyesült Államok, miként megannyi civil szervezet, politikai párt, Chikán Attila 74 éves egyetemi tanár, az első Orbán-kormány minisztere könnyek között beszélt róla a Hír TV-ben, a CEU megfélemlítési kísérletként tekint az akcióra, többen pedig szolidaritásuk jeleként maguk kérték, hogy felkerülhessenek a lajstromba.

A Schmidt Mária által tulajdonolt újság munkájának jellegére jellemző, hogy az újság több halottat is feltüntetett a sorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik