Közélet

A Fidesz is aláírta a Putyin-ellenes határozatot, az LMP szívatja vissza őket

Az oroszok információs hadviselést folytatnak a Fidesz európai anyapártja szerint. Orbánék aláírták a vonatkozó határozatot, pedig itthon máshogy állnak hozzá.

Máltán kongresszusozott az Európai Néppárt, ahol elfogadtak egy érdekes határozatot is. Az elnökség tervezete az orosz “információs hadviselést Putyin Európa elleni támadásának integráns részeként” írta le. Ezt az összes tagpárt, így a Fidesz is aláírta.

A dolgot árnyalja az a nemrégiben kijött interjú, amiben egy volt magyar hírszerző arról beszél, mennyire könnyen mozognak az orosz titkosszolgálatok Magyarországon, szinte az az ember érzése, hogy támogatva vannak.

Az LMP ebbe az ellentmondásba állt bele azzal, hogy a magyar parlament elé terjeszti a Fidesz által Máltán megszavazott EPP-határozatot. Ahogy írják, remélik, a Fidesz ezt is megszavazza. Így indokolnak:

A Fidesz által vezetett kormány itthon elégedetten nyugtázza, hogy a köztelevízió szolgai módon veszi át az orosz állam által kitartott propagandaorgánumok álhíreit, az LMP javaslatait az orosz dezinformációs kampányok elleni parlamenti fellépésre pedig indoklás és mérlegelés nélkül söpri le az asztalról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik