Közélet
Image: 73691894, Kertész Imre írót, műfordítót temették 2016. április 22-én Budapesten, a Fiumei Úti Nemzeti Sírkertben., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Kossuth-díjas csinált hülyét a Fideszből

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 06. 09. 09:31

Spiró György „egyéni képviselői javaslatot” írt. Kormánypártit.

A legfrissebb HVG-nek „nyújtotta be” parlamenti irományokra hajazó esszéjét. Az író pontokba szedte, miként lehet Budapest lakosait megóvni a terrortámadásoktól.

Változtassák meg a főváros nevét, hogy a terroristák ne találják meg a térképen! Zárják le a hidakat: szedjenek hídpénzt! Az autókat vegyék el az emberektől, legyen teljes a káosz a tömegközlekedésben, „hogy a diverzánsok a bombáikat ne tudják az általuk előre kijelölt célba szállítani.”

Legyen szuperdugódíj, hontalanítási program. A budapestieket évente kétszer szállítsák el, így a terroristák hiába szerzik meg lakcímeiket. Költöztessék el a pályaudvarokat, hogy az ellenzék ne tudja megmutatni a migránsoknak, hol kell leszállniuk.

Spiró György ezen túl javasolja a vályogjegy bevezetését és a leszámolást a belső ellenséggel (ellenzékkel), amely lelkében máig migráns. Az előterjesztés elfogadásához egyébként nincs szükség az ellenzékre, mert bármikor tartható népszavazás. A népnek viszont csak az lehet a tagja, aki igennel szavaz a kérdésre, miszerint „védjük-e meg Budapest lakosságát”.

A nemmel szavazók, ha lennének is olyan elvetemültek, kizárják magukat a magyar emberek köréből, így szavazati jogukkal sem élhetnek.

Az ellenzék pedig ugyanígy járna, ha nem szavazza meg javaslatát, így tehát a szavazás, még mielőtt megkezdődött volna, már meg is történt „és a budapestiek meg lettek védve”.  

A Kossuth-díjas író az idei 87. ünnepi könyvhét hivatalos szegedi megnyitóján mond beszédet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.