Közélet
Budapest, 2015. március 16.
Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 16-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Nem szerepel a nyilvántartásban Farkas Flórián állítólagos érettségije

24.hu
24.hu

2016. 03. 08. 18:27

Már majdnem perre ment a Magyar Nemzet, amikor a miniszterelnöki biztos végre válaszolt. De valószínűleg nem az igazat.

Évek óta találgatja a sajtó, hogy van-e egyáltalán érettségije Farkas Flórián miniszterelnöki biztosnak. A Magyar Nemzet közérdekűadat-igénylést küldött a fideszes képviselőnek, hogy árulja el, hol folytatta alap- és középfokú tanulmányait. Az ügyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke is állásfoglalást adott ki, a Romnet megkeresésére közölte: közérdekből nyilvános adatnak minősül az országgyűlési képviselők végzettségének ténye, helye és ideje.

A február 22-én elküldött kérdésre Farkas a határidőt túllépve válaszolt, még épp azelőtt, hogy polgári peres eljárást indított volna ellene a lap. Farkas csak a középfokú végzettségére vonatkozó adatot adta meg, ebből kiderült: Orbán Viktor megbízottja a Budakalász Gimnázium esti tagozatán, 2001-ben végzett.

Az Index ugyanakkor megkereste az illetékes állami szervet, az Oktatási Hivatalt. Azt írják: 1998 óta létezik országos nyilvántartás az érettségikről, amiben mindenki benne van, aki azóta vizsgázott.

Az Oktatási Hivatal hivatalos válasza szerint ugyanakkor a nyilvántartásban nem szerepel adat Farkas Flórián érettségijét illetően.

Nemrég arról írt a Magyar Nemzet, hogy a képviselő azt állította életrajzában, hogy az ELTE jogi karán végzett, de kiderült, hogy ez nem igaz. A cikk megjelenése után kijavította önéletrajzát, az ELTE társadalomtudományi karát feltüntetve.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

This handout picture released on June 25, 2018 shows Turkish President Tayyip Erdogan and his wife Emine Erdogan greeting supporters gathered above a balcony at the headquarters of the AK Party in Ankara, on June 24, 2018 as they celebrate Erdogan winning five more years in office with sweeping new powers after a decisive election victory.
A night of triumph for Erdogan saw the man who has dominated Turkey for the last 15 years declared winner of presidential poll without needing a second round and lead his ruling party-led alliance to an overall majority in parliament, as his main rival accepted the outcome despite bitter complaints over the conduct of the campaign. / AFP PHOTO / TURKISH PRESIDENTIAL PRESS SERVICE AND AFP PHOTO / KAYHAN OZER / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TURKISH PRESIDENTIAL PRESS  SERVICE / KAYHAN OZER" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.