Élet-Stílus

Meghalt a világ leghíresebb nevetésrohamának tulajdonosa, a hiányos fogazatú spanyol, El Risitas

65 éves volt.

Készítettek 2007-ben egy spanyol televízióban egy interjút a spanyol humoristával, Juan Joya Borjával, vagyis El Risitasszal, vagyis – ahogy itthon ismerik – Francesco Zomborival.  A videóban eredetileg arról van szó, hogy fiatal korában mosogatóként dolgozott, arra gondolt, hogy az óceán majd megtisztítja a paellaserpenyőket, csak azzal nem számolt, hogy közben jön a dagály. Ami el is vitte az összeset.

Az interjú egy része aztán ki is került a YouTube-ra onnan pedig minden idők egyik leghíresebb olyan felvételévé vált, amelyet eredeti tartalmától teljesen megfosztanak, és egy felirattal új jelentést adnak neki. Körülbelül, mint A bukás híres jelenetével, csak itt nem Hitler kiborulása a lényeg (nyilván), hanem Risitas felejthetetlen nevetése, nevetésrohama.

Magyarországon először akkor lett nagy szám a videóból (ún. mém), mikor 2013-ban a magyar válogatott 3-0-ra alulmaradt Romániával szemben, amely meccsen függött nagyrészt, hogy ismét nem jutunk ki a vébére. A felirat szerint Francesco Zombori fociszakértőként poénkodik a válogatott teljesítményén. Ezeket később új felirat követte, focis is, közéleti témájú is.

Valószínűleg még sokan olyanok is látták valamelyik videót, akik egyébként nem is interneteznek.

A férfi olyan népszerűvé vált, hogy a Trollfoci meghívására Budapestre látogatott 2016-ban.

Ma pedig az a szomorú hír jött:

Juan Joya Borja, vagyis El Risitas, aka Francesco Zombori elhunyt.

A LadBible az ABC de Sevilla alapján arról ír, hogy Risitast tavaly szeptember óta kezelték kórházban, közben egyik lábát amputálni is kellett egy érrendszeri probléma miatt, de életét már nem lehetett megmenteni.

65 éves volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik