Élet-Stílus

Lapra szerelt „csináld magad” koporsóval enyhítenek a magas temetkezési költségeken

Ezt akár az IKEA is kitalálhatta volna.

Egy japán vállalat reagálva a magas temetkezési költségekre egy lapraszerelt, „csináld magad” koporsó-szettet dobott piacra – írta a Mirror. Persze rengeteg egyéb költség is van ilyenkor, a temetkezési hely, a holttest előkészítése, mindenesetre valamennyit meg lehet spórolni így. Főleg Japánban, de akár az Egyesült Királyságban is. Előbbiben egy temetés átlagosan több mint 4 millió forintba, utóbbiban 1,5 millió forintba kerül. Ez a koporsó viszont mindössze 86 ezer forintnak megfelelő japán jenbe kerül.

A csomag tartalmaz

  • egy fa koporsót,
  • egy kis fém urnát,
  • egy ezüst dobozt (a hamvasztásból fennmaradt csontok tárolására),
  • egy paplankészletet (párnát, matracot és egy papír ágytakarót),
  • egy összeszerelési útmutatót
  • és egy furoshikit (hagyományos japán csomagolókendő).

Shinohara Norifumi, a készletet árusító cég, a Tsubasa Public Utility Co vezérigazgatója elmondta azt is, hogy a útmutatóban találni információt, hogy mikén kell a testet szállítani, hogyan kell a koporsóba belefektetni, és – ha hamvasztást szeretnénk, akkor – a krematóriumba való időpontfoglalásról, fizetésről, és az ottani működésről is olvashatunk benne.

A nyitott koporsós búcsúztatásra is lehetőség van, a fedélen ugyanis egy kis zárható nyílás is található. Sőt, az összeszerelésről egy videót is közzétett a cég:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik