A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Karácsony arra számít, hogy nagyobb arányban nyer, mint 2019-ben

Fejlődő várost akarunk építeni közösen a budapestiekkel, erről szól a mostani önkormányzati választás Budapesten

– nyilatkozta Karácsony Gergely, a második ciklusára készülő főpolgármester újságíróknak vasárnap, miután leadta voksait az európai parlamenti és önkormányzati választáson a főváros II. kerületében.

A Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje az MTI tudósítása szerint azt mondta: a mostani választás nagyon fontos pillanat Budapest történelmében, mert amit a hatalom a propaganda, lejáratás, titkosszolgálat, megfigyelés, ravasz politikai cselek formájában bevetett annak érdekében, hogy félrevezessék a budapestieket, megmutatta a saját gyengeségét is.

Ha ez a hatalom erős lenne, akkor nem kellene neki trójai falovat keresni ahhoz, hogy visszajöjjön a városvezetésbe, nem hazugsággal és félrevezetéssel próbálkoznának, hanem például programmal

– hangoztatta Karácsony Gergely, aki szerint a hatalomnak nincsen üzenete a budapestiek számára, csak hadüzenete. „Márpedig mi nem hadakozni akarunk, hanem egy fejlődő várost építeni közösen, a budapestiekkel”, fogalmazott a politikus, majd hozzátette: erről szól ma ez a szavazás.

Karácsony Gergely megjegyezte, Vitézy Dávidra, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltjére mindig úgy tekintett, mint a Fidesz jelöltjére, és kiderült, hogy igaza is volt.

Szajki Bálint / 24.hu

Karácsony, aki a családjával érkezett a szavazókörhöz, újságírói kérdésekre válaszolva arról beszélt: minden párttal együtt tud működni, amely Budapest érdekében fogalmazza meg a javaslatait. Kijelentette:

nagyon jó vagyok az okos kompromisszumok megtalálásában, és ezt a készségemet fogom gyakorolni.

Közölte, nem tud együttműködni a Fidesszel és a Mi Hazánk Mozgalommal, mivel nincsenek közös ügyeik. Velük kapcsolatban azt tudja vállalni, hogy a demokrata városvezetés a mindenkori ellenzék jogait biztosítani fogja, mondta Karácsony Gergely, majd kijelentette: mindenki más szóbajön potenciális partnerként, ugyanakkor Vitézy Dáviddal és az LMP-vel ez már nehezebbé vált, hiszen „betagozódtak abba a rendszerbe, amely ezt a várost tönkre akarta tenni”.

Elmondta, arra számít, hogy megnyeri a választást, és a 2019-es eredményhez képest nagyobb arányban. Az RTL videója szerint a sajtótájékoztatón egyébként arról is beszélt, hogy miután Orbán Viktor ma reggel azt mondta, hogy Orbán Ráhel javaslatára léptette vissza Vitézy Dávid javára a Fidesz hivatalos jelöltjét, ezzel kapcsolatban azt mondta:

világos üzenet ez arra, hogy az egyáltalán nem a saját, hanem a mi közpénz-lábainkon álló Tiborcz István és Orbán Ráhel családjának érdekeinek megfelelően választottak maguknak főpolgármester-jelöltet, hiszen Vitézy Dávid annak idején a Magyar Turisztikai Ügynökség fizetett tanácsadójaként és kuratóriumi tagjaként Orbán Ráhellel közösen szórta a közpénz tízmilliárdokat Tiborcz István szállodáira.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik