A következő élő közvetítés része A Fidesz a 2018-asnál is nagyobb győzelmet aratott, Márki-Zay elismerte a vereséget, a Mi Hazánk bejutott a parlamentbe

Riasztás, újraélesztés, Covid, szélvihar – újabb gondok a szavazókörökben

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Újabb rendkívüli eseményekről számolt be a Nemzeti Választási Iroda.

  • Nagykanizsán egy idős férfi sorban állás közben rosszul lett, összeesett. A sorban várakozó orvos megkezdte az újraélesztést. Egy rövid időre a szavazást felfüggesztették. Mivel az urnák és a szavazással kapcsolatos iratok az SZSZB látókörében voltak, azokat zárolni nem kellett.
  • Dombóváron egy szavazatszámláló jelezte, hogy rosszul érzi magát (szédült, verejtékezett, sápadt). A szavazást felfüggesztették, értesítették a mentőket, akik letesztelték. Mivel eredménye COVID-pozitív lett, teljes fertőtlenítés, szellőztetés után folytatták a szavazást.
  • Budakalászon a szavazókör épületében megszólalt a tűzjelző. A portaszolgálati munkatársai ellenőrizték a riasztás helyét, kiderült a riasztás tévesnek bizonyult. A szavazókörben zavartalanul folytatódott a szavazás, nem kellett a szavazóhelyiséget kiüríteni, a szavazást felfüggeszteni.
  • Szilen a viharos szél miatt többször volt rövid ideig tartó áramszünet a szavazóhelyiségben. Nappal ez a szavazást nem befolyásolta, de az esti szavazásnál és a szavazatszámlálásnál ez gondot okozhat. Az áramkimaradás miatt a szavazóhelyiség akadálymentesítését szolgáló lift meghibásodott. 
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik