Belföld

Videón, ahogy egy kisgyermekes férfi büntetőfékez a kispesti busz előtt

police.hu
police.hu

Közúti veszélyeztetéssel gyanúsította meg a BRFK azt a férfiit, aki Kispesten szerdán reggel a záróvonalat és a zebrát figyelmen kívül hagyva vágott be egy autóbusz elé, majd büntetőfékezett. Csak a buszvezető lélekjelenlétén múlt, hogy nem sérült meg senki.

Kiderült, hogy nem csak a busz utasait, de a saját autójában ülő kiskorú gyermekét is veszélyeztette a férfi. A sofőr az Ady Endre úton a záróvonalat átlépve és a kijelölt gyalogosátkelőhelyet figyelmen kívül hagyva előzte meg az autóbuszt, majd befékezett. A buszsofőr az utasok testi épségének védelme érdekében óvatosan fékezett, de az ütközést nem tudta elkerülni.

A balesetben nem sérült meg senki. A rendelkezésre álló adatok szerint az autós dühét az válthatta ki, hogy előzőleg sávot kellett váltania, amikor a busz elindult a megállóból. Az esetről a busz fedélzeti kamerája felvételt készített.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályán még aznap közúti veszélyeztetés megalapozott gyanújával hallgatták ki az autót vezető 35 éves férfit, jogosítványát elvették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik