Belföld
Budapest, 2016. december 20.
Rendõrök járõröznek a budapesti WestEnd City Centernél 2016. december 20-án. A december 19-i berlini merénylet után megerõsítik a rendõri biztosítást azokon a magyarországi helyeken, ahol nagy tömeg tartózkodik, így például a karácsonyi vásárokon.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

„Meg akarod ölni a lányomat?” – brutális verekedés a Westendben

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 05. 17. 16:33

Összeverekedett egy lányával sétáló 35 éves nő és egy 18 éves lány szerda délután Budapesten, a Westend bevásárlóközpontban. A két nőt a biztonsági őröknek kellett leállítani. A fiatalabb nő megsérült, őt tolószékben vitték el. A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást a két nő ellen.

Beszéltünk egy szemtanúval, akinek pont az orra előtt történt az eset. Ezt mondta:

Volt szerencsém másfél méterről végignézni az egészet. Egy anyuka az éttermek felől jött a hat év körüli kislányával a földszinten, amikor a két lány meglökte a kislányt a Rossmann előtt. Ezen összeszólalkoztak, majd az egyik lány hátulról egy szatyorral fejbe vágta az anyukát. A kislány anyja ezen annyira bedühödött, hogy hátrébb lépett, majd nekifutásból hasba rúgta a lányt, mindeközben a testvére ordított persze. Ezek után elkezdték tépni egymás haját, a lány kezéből kiesett és szétrobbant turmixos pohár, majd mindketten a Rossmann kirakatának csapódtak. Az anyuka elgáncsolta a lányt, aki a földre esett, beverte a fejét, és lent is maradt. A testvérpár mindkét tagja ordított, az egyik a fájdalomtól, a másik pedig az anyukával, aki védte az igazát.

Az ordibálásra és a hatalmas csattanásra kirohant az üzletből a Rossmann biztonsági őre is. A férfi lapunknak azt mondta, hogy nem teljesen volt magánál a földre került lány.

Pont kezet mostam, amikor hallottam a hatalmas puffanást. Kirohantam  és láttam, hogy egy fiatal lány ül a kirakatunk előtt, szitkozódik és fogta a fejét. Sírt nagyon. Közben pedig folyamatosan kiabált, hogy megöllek. Látszott, hogy nincs magánál. Nagyon furcsán viselkedett, nem tartom kizártnak, hogy valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt állt. De a másik, szőke hajú nőt sem kellett félteni. Folyamatosan azt ordította, hogy meg akarod ölni a lányomat?

– idézte fel az eseményeket Richárd, a biztonsági őr.

A beszámolók szerint körülbelül tizenkét másodperc alatt lezajlott a jelenet. A verekedés miatt több biztonsági őr is a földszinti üzlet elé rohant.

Az első biztonsági őr is a verekedés végére ért az üzlet elé. Próbálta nyugtatni a feleket, amíg odaérkeznek a társai. Először az anyukát és a kislányt vitték be biztonsági szobába, majd az egyik lányt a testvérek közül. Utána betették egy kerekesszékbe a földön fekvő lányt, és bevitték őt is. Végül pedig jöttek a takarítók, és feltakarították a verekedés nyomait.

– mondta a cikk elején is idézett szemtanú.

Kerestük az ügyben a Westend Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatóját, Prosits Attilát, ám nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

Kerestük a rendőrséget is, tőlük megtudtuk, hogy a két verekedő nőt kihallgatták, garázdaság vétség elkövetése miatt eljárást indítottak ellenük, és kezdeményezik bíróság elé állításukat.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.