Belföld
Budapest, 2016. december 20.
Rendõrök járõröznek a budapesti WestEnd City Centernél 2016. december 20-án. A december 19-i berlini merénylet után megerõsítik a rendõri biztosítást azokon a magyarországi helyeken, ahol nagy tömeg tartózkodik, így például a karácsonyi vásárokon.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

„Meg akarod ölni a lányomat?” – brutális verekedés a Westendben

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 05. 17. 16:33

Összeverekedett egy lányával sétáló 35 éves nő és egy 18 éves lány szerda délután Budapesten, a Westend bevásárlóközpontban. A két nőt a biztonsági őröknek kellett leállítani. A fiatalabb nő megsérült, őt tolószékben vitték el. A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást a két nő ellen.

Beszéltünk egy szemtanúval, akinek pont az orra előtt történt az eset. Ezt mondta:

Volt szerencsém másfél méterről végignézni az egészet. Egy anyuka az éttermek felől jött a hat év körüli kislányával a földszinten, amikor a két lány meglökte a kislányt a Rossmann előtt. Ezen összeszólalkoztak, majd az egyik lány hátulról egy szatyorral fejbe vágta az anyukát. A kislány anyja ezen annyira bedühödött, hogy hátrébb lépett, majd nekifutásból hasba rúgta a lányt, mindeközben a testvére ordított persze. Ezek után elkezdték tépni egymás haját, a lány kezéből kiesett és szétrobbant turmixos pohár, majd mindketten a Rossmann kirakatának csapódtak. Az anyuka elgáncsolta a lányt, aki a földre esett, beverte a fejét, és lent is maradt. A testvérpár mindkét tagja ordított, az egyik a fájdalomtól, a másik pedig az anyukával, aki védte az igazát.

Az ordibálásra és a hatalmas csattanásra kirohant az üzletből a Rossmann biztonsági őre is. A férfi lapunknak azt mondta, hogy nem teljesen volt magánál a földre került lány.

Pont kezet mostam, amikor hallottam a hatalmas puffanást. Kirohantam  és láttam, hogy egy fiatal lány ül a kirakatunk előtt, szitkozódik és fogta a fejét. Sírt nagyon. Közben pedig folyamatosan kiabált, hogy megöllek. Látszott, hogy nincs magánál. Nagyon furcsán viselkedett, nem tartom kizártnak, hogy valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt állt. De a másik, szőke hajú nőt sem kellett félteni. Folyamatosan azt ordította, hogy meg akarod ölni a lányomat?

– idézte fel az eseményeket Richárd, a biztonsági őr.

A beszámolók szerint körülbelül tizenkét másodperc alatt lezajlott a jelenet. A verekedés miatt több biztonsági őr is a földszinti üzlet elé rohant.

Az első biztonsági őr is a verekedés végére ért az üzlet elé. Próbálta nyugtatni a feleket, amíg odaérkeznek a társai. Először az anyukát és a kislányt vitték be biztonsági szobába, majd az egyik lányt a testvérek közül. Utána betették egy kerekesszékbe a földön fekvő lányt, és bevitték őt is. Végül pedig jöttek a takarítók, és feltakarították a verekedés nyomait.

– mondta a cikk elején is idézett szemtanú.

Kerestük az ügyben a Westend Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatóját, Prosits Attilát, ám nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

Kerestük a rendőrséget is, tőlük megtudtuk, hogy a két verekedő nőt kihallgatták, garázdaság vétség elkövetése miatt eljárást indítottak ellenük, és kezdeményezik bíróság elé állításukat.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Málaga, 2019. január 22.
Mentőalakulatok tagjai dolgoznak munkagépekkel 2019. január 22-én a dél-spanyolországi Málaga közelében, ahol egy kétéves spanyol kisfiú, Julen Rosello egy illegálisan fúrt, jelzés nélküli, legalább 110 méter mély kútba zuhant egy hegyvidéki farmon január 13-án. A mérnökök egy másfél méter átmérőjű, 60 méter mély lyukat fúrnak a kemény talajba párhuzamosan a kúttal, ezután pedig vízszintesen próbálnak átfúrni a kútba, hogy kimentsék a gyermeket.
MTI/EPA/EFE/Daniel Perez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.