Belföld
Paks, 2014. augusztus 14.
Sugárveszélyre figyelmeztető szalag a paksi atomerőmű 2-es építményében 2014. augusztus 14-én, amelyben a hármas és négyes reaktor van. Az atomerőmű vezetői a mai napon bejelentették, hogy Oroszországba szállították a paksi atomerőmű 2003-as üzemzavara során megsérült üzemanyag-kazettákat.
MTI Fotó: Sóki Tamás

2037-ig működhet a Paksi Atomerőmű 4. blokkja

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 12. 22. 08:47

Megadta az engedélyt az Országos Atomenergia Hivatal.
Korábban a témában:

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kérelmére 20 évvel meghosszabbította a paksi atomerőmű 4. blokkjának üzemeltetési engedélyét az Országos Atomenergia Hivatal – erről az MTI tudósított gyorshírben.

Az üzemidő-hosszabbítás nem valamiféle rendkívüli esemény, a Paksi Atomerőmű honlapjáról kiderül, hogy az engedélyeket 2012 óta blokkonként adta ki a hivatal. A reaktorblokkok 1982 és 1987 között kezdték működésüket, üzemidejüket összesen 50 évre terjesztették ki, így a 4-es blokk 2037-ig működhet.

A 4-es blokkban egyébként egy héttel ezelőtt teljesítménycsökkenéssel járó üzemzavar volt. Meghibásodás miatt leállt egy turbina, a hiba feltárásának idejére pedig egy másikat is leállítottak, így a blokk a teljesítménye felén üzemelt. Ennek az atomerőmű közleménye szerint nem volt nukleáris biztonságot érintő hatása.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Young man at the psychotherapist, lying on couch, emotionally speaking, discussing with psychotherapist his problems, practitioner making some notes. Horizontal photo banner for website header design
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.