Belföld

A teljes politikai garnitúrát utálta a Budaházy-csoport

Veszélyben volt a teljes politikai garnitúra, mindenkit ellenségnek tekintettek.

A Népszavának Benkő György, a Budaházy-csoport ügyében hangfelvételeket rögzítő vállalkozó nem akart újabb neveket elárulni, de állítása szerint nemcsak a kormánypárt, hanem a teljes politikai garnitúra veszélyben volt.

A férfi, aki nyilvánosságra hozta a Magyarok Nyilai terrorszervezetre terhelő hangfelvételeket, állítja, ezeken az is elhangzik, hogy a csoport tevékenysége és tervei a teljes alkotmányos rend ellen irányultak, minden parlamenti pártot egyaránt utáltak.

Benkő György 2009 áprilisában jelentkezett a rendőrségen azzal, hogy az év eleje óta mintegy három és fél órányi titkos hangfelvételt készített edzőtársával, S. Józseffel folytatott beszélgetéseikről: S. József azt állította magáról, hogy a Magyarok Nyilai nevű, terrorcselekményekkel gyanúsított szervezet tagja. A rendőrök három nappal később őrizetbe vették S. Józsefet, majd ezt követően a szervezet további tagjait, köztük a vezetőként számon tartott Budaházy Györgyöt is.

Benkő az atv.hu-nak azt mondta, hogy S. József több alkalommal az IRA felépítésével hozta párhuzamba a Magyarok nyilait: annak is van egy politikai- és van egy katonai szárnya”. A vállalkozó biztos abban, hogy előbb-utóbb kiderül, ki vezette a politikai szárnyat. „Szerintem elég meglepő lesz” – tette hozzá, de azt nem árulta el, ő, vagy a rendőrség fogja nyilvánosságra hozni a politikai szárny vezetőjének nevét.

A Magyarok Nyilai ügyében terrorizmus és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt jelenleg 17 ember ellen folyik büntetőeljárás, a katonai vezetőként feltételezett Budaházy Györggyel együtt 11 ember van előzetes letartóztatásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik