Filéző
A Filéző podcast a Padron Tapas Bár, és a hamarosan nyíló testvérétterme vezetőit látta vendégül, akik elárulták, mennyire honosítható meg a tapas életérzés Magyarországon, és hogyan lett egy családi vállalkozásból Budapest ismert tapas bárja.
2022. 05. 01. 14:04
A Filéző podcast eheti vendége a New Yorkban élő Körner András, akinek évtizedekkel ezelőtt akadt kezébe dédnagymamája kézzel írt szakácskönyve, amely után a magyar zsidó gasztrotörténet elismert kutatójává vált.
2022. 04. 24. 13:51
A Filéző podcast eheti vendége Palotai Zoltán, a Bortársaság társtulajdonosa, akivel arról is beszéltünk, hogyan alakult a magyar borízlés az elmúlt 30 évben, és hogy mit tesz a borral a klímaváltozás.
2022. 04. 17. 11:04
Tényleg zajlik a kézműves ginforradalom? A Filéző podcast vendége Ihászi Dániel, a Gay Hussar natúr gin alapítója és lepárlómestere volt.
2022. 04. 09. 20:03
A Filéző podcast eheti vendége Kiss Szabolcs volt, aki egy jól fizető irodai állást hagyott ott, hogy Tisza menti gyökereihez visszatérve árulja kistermelői hús- és tejtermékeiket, majd saját bisztrót alapítson.
2022. 03. 13. 20:31
A Filéző podcast vendége Csabányi Attila, a Türkiz étterem üzletvezetője volt, akit arról is kérdeztünk, mi mindent rejt az anatóliai konyha a mindenki által ismert döner kebabon túl.
2022. 03. 06. 11:56
A Filéző vendége Tóth Gusztáv, az igazioliva szaküzlet és webshop alapítója, aki egy madridi útja során döbbent rá, hogy az olívaolaj sokkal több annál, mint ami a szupermarketek felhozatalából látszik.
2022. 02. 19. 13:56
A Filéző podcast vendége Nyul Tamás, a Sushi Sei japán étterem szakácsa, aki nyolc évvel ezelőtt hagyott ott egy banki középvezetői pozíciót, hogy egy japán séf mellett tanulja ki a vendéglátást.
2022. 02. 13. 10:56
Hogyan lehet elkerülni a tészta repedését, mennyi bejglit sütnek karácsony előtt, és milyen ínyenc töltelékekkel kísérleteznek a mák és a dió mellett? A Filéző podcast vendége Berta Imre cukrász.
2021. 12. 22. 18:29
A Filéző podcast vendége Ádám Csaba volt, aki a legendás étterem megszűnéséről, saját vegetáriánus fordulatáról, és arról is beszélt, miért nem szabad visszatérnie az emberiségnek a régi kerékvágásba.
2021. 12. 19. 10:49
A Filéző podcast eheti vendége Ligabue Giulia volt, aki három évtizede Magyarországon élő apjával közösen viszi Budán az augusztusban megnyitott olasz delikát boltot.
2021. 11. 20. 14:59
Kardos Tamással, a Maradok a pénzemnél blog alapítójával beszélgettünk a növekvő élelmiszerárakról, a magyar vásárlók igényeiről, és arról, hogy a virsli vagy a túróruditeszt dönt minden évben rekordot. Filéző podcast.
2021. 11. 14. 10:57
A világjárvány alatt nyitott meg a Sejribizli bisztró, amely a házias koszt és a családias hangulat mellett a hulladékmentességet is megcélozta. De mik a zero waste életforma fő kihívásai? Filéző podcast.
2021. 10. 31. 13:56
Kis országként arra vagyunk predesztinálva, hogy minőségi borokat készítsünk, mert mennyiségben nem tudjuk felvenni a versenyt – mondja Rókusfalvy Pál, akivel az etyeki borvidékről, pezsgős terveiről és a politikával való viszonyáról is beszélgettünk
2021. 10. 24. 11:00
A Filéző podcast vendége Ambrus Krisztián, a Jókai utcai Parázs Thai Étterem vezetője volt, akivel a thai konyha felfutásának okairól is beszélgettünk.
2021. 10. 17. 13:57
De akkor mi is a különbség a kettő között? És reggelente tényleg nyársra tűzve érkezik a hús az étterembe? – ezeket a kérdéseket is körbejártuk a Filéző podcastban, amelynek vendége a Hari Kebab étterem vezetője volt.
2021. 10. 03. 10:53
Hogy áll a magyar kávé- és pékségforradalom? És vajon tényleg a pályaelhagyókból lesznek a legjobb pékek? A Nor/ma pékség társtulajdonosai, Gerzsenyi András és Metz Alexandra a Filéző podcastban.
2021. 09. 26. 14:02
Az alig két éve indult Salt étterem pár hete kapta meg első Michelin-csillagát. Tóth Szilárd séffel és Boldizsár Máté üzletvezetővel beszélgettünk arról, hogy fér meg a fine dining a családias hangulattal. Filéző podcast.
2021. 09. 19. 13:58
Molnár B. Tamás: Előbb vált törzspártot a magyar polgár, minthogy az étkezési szokásain változtasson
A Filéző podcast vendége Molnár B. Tamás, a magyar gasztronómia elmúlt húsz évének egyik legbefolyásosabb alakja. Szóba kerül a friss Michelin-kalauz, a nemzeti önhazugságok és az is, hogy mi hozta haza őket a '90-es években.
2021. 09. 12. 10:57
Hogy jut egy zugsörfőzde odáig, hogy 1500 férőhelyes szórakozóhelyet nyit? Hol húzódik a határ a kraft, a kézműves és a kisüzemi között? Filéző podcast a Monyo Brewing Co. alapítóival.
2021. 09. 04. 20:33
Barna Ádám a budapesti St. Andrea étterem séfjeként halmozta az elismeréseket, ám a tavaly ősszel, a járvány kellős közepén váltott, és új helyet nyitottak Esztergomban. Tényleg robbanás előtt áll a vidéki gasztronómia? Filéző podcast.
2021. 08. 28. 13:58
Az lehet a pho itteni népszerűségének titka, hogy nagyon hasonlít egy húslevesre, mégis eléggé különbözik ahhoz, hogy izgalmas legyen. De vajon mi a vietnami konyha lényege? Filéző Podcast.
2021. 08. 21. 10:53
A mindszentkállai Kő fagyi? megnyitotta első fővárosi üzletét a Bartók Béla úton. De vajon mi a jó fagyi titka? Melyik fagyiből veszik a legtöbbet? És miért nem akarnak franchise-zá válni? Filéző podcast.
2021. 08. 14. 11:06
Hogy válhatna Magyarország bornagyhatalommá? És miért választja valaki az itallapokat a hadsereg helyett? A magyar sommelier bajnok, Evans Victoria volt a Filéző podcast vendége.
2021. 08. 07. 13:56
HIRDETÉS

A magyar gasztroforradalom úttörői.
A fine diningtól a környezettudatos életmódig mindent tudni akarunk a hazai gasztróról. Főleg azt, hogy kinek mit köszönhetünk.
HIRDETÉS
- 00:53 Mindenki a tizenegyeseket várta a Király Kupa döntőjében, amikor a semmiből jött a győztes gól
- 21:59 Egy nagy figyelmetlenségen elúszott az újpesti győzelem
- 21:36 Putyin kész előfeltételek nélkül tárgyalni az ukrán békéről
- 21:18 A Blink-182 énekese azt állítja, hogy Szaddám Huszeint az ő ötletével tudták elkapni
- 21:04 Loic Nego: A csapattársaim tudják, hogy idegesítő vagyok
- 20:58 Orbán Viktor: Ferenc pápa a fölbújtóm volt
- 20:25 Jóárasított cseh kiruccanás Prága kistestvérénél: mennyiből jön ki egy hosszú hétvége Brnóban?
- 20:14 A nap legfontosabb hírei - 2025.04.26.
- 20:02 A győri kézisek nem kímélték Faluvégi Dorottyáékat, BL-elődöntőbe jutottak
- 19:37 A győri henger kilapította a Paksi FC-t is
- 19:27 Ötöslottó: két Joker-telitalálat is volt, mutatjuk az e heti nyerőszámokat
- 19:06 Trump: Putyin talán nem is akarja befejezni a háborút
- 19:03 Van egy focibajnokság, amit hat csapat is megnyerhetett volna az utolsó fordulóban
- 18:33 Magyar lelemény kellett, hogy busót építhessünk LEGO-ból
- 18:26 Egy évtized után folytatódhat a világ legmagasabb elhagyott felhőkarcolójának építése
- 15:22 Szent Péter tér és gyászolók tömege, a világ vezetői és az utolsó út: képeken Ferenc pápa temetése
- 19:27 Ötöslottó: két Joker-telitalálat is volt, mutatjuk az e heti nyerőszámokat
- 13:41 Jakupcsek Gabriella lemondta egy női konferencián való szereplését, mert Magyar Pétert is meghívták
- 12:33 Trump és Zelenszkij összetolt két széket, és spontán megbeszélést tartott Ferenc pápa temetése előtt
- 20:58 Orbán Viktor: Ferenc pápa a fölbújtóm volt
- 16:03 Ezt kell tudni a Santa Maria Maggiore-bazilikáról, Ferenc pápa nyughelyéről
- 17:34 Trumpékkal egyezkedik a magyar kormány: amerikai atomerőművek jöhetnek Magyarországra
- 13:56 Megbírságoltak egy nőt, mert az egyik disznója megölte a szomszédját
- 19:06 Trump: Putyin talán nem is akarja befejezni a háborút
- 21:36 Putyin kész előfeltételek nélkül tárgyalni az ukrán békéről
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS