Filéző
A Filéző podcast eheti vendége Palotai Zoltán, a Bortársaság társtulajdonosa, akivel arról is beszéltünk, hogyan alakult a magyar borízlés az elmúlt 30 évben, és hogy mit tesz a borral a klímaváltozás.
2022. 04. 17. 11:04
Tényleg zajlik a kézműves ginforradalom? A Filéző podcast vendége Ihászi Dániel, a Gay Hussar natúr gin alapítója és lepárlómestere volt.
2022. 04. 09. 20:03
A Filéző podcast eheti vendége Kiss Szabolcs volt, aki egy jól fizető irodai állást hagyott ott, hogy Tisza menti gyökereihez visszatérve árulja kistermelői hús- és tejtermékeiket, majd saját bisztrót alapítson.
2022. 03. 13. 20:31
A Filéző podcast vendége Csabányi Attila, a Türkiz étterem üzletvezetője volt, akit arról is kérdeztünk, mi mindent rejt az anatóliai konyha a mindenki által ismert döner kebabon túl.
2022. 03. 06. 11:56
A Filéző vendége Tóth Gusztáv, az igazioliva szaküzlet és webshop alapítója, aki egy madridi útja során döbbent rá, hogy az olívaolaj sokkal több annál, mint ami a szupermarketek felhozatalából látszik.
2022. 02. 19. 13:56
A Filéző podcast vendége Nyul Tamás, a Sushi Sei japán étterem szakácsa, aki nyolc évvel ezelőtt hagyott ott egy banki középvezetői pozíciót, hogy egy japán séf mellett tanulja ki a vendéglátást.
2022. 02. 13. 10:56
Hogyan lehet elkerülni a tészta repedését, mennyi bejglit sütnek karácsony előtt, és milyen ínyenc töltelékekkel kísérleteznek a mák és a dió mellett? A Filéző podcast vendége Berta Imre cukrász.
2021. 12. 22. 18:29
A Filéző podcast vendége Ádám Csaba volt, aki a legendás étterem megszűnéséről, saját vegetáriánus fordulatáról, és arról is beszélt, miért nem szabad visszatérnie az emberiségnek a régi kerékvágásba.
2021. 12. 19. 10:49
A Filéző podcast eheti vendége Ligabue Giulia volt, aki három évtizede Magyarországon élő apjával közösen viszi Budán az augusztusban megnyitott olasz delikát boltot.
2021. 11. 20. 14:59
Kardos Tamással, a Maradok a pénzemnél blog alapítójával beszélgettünk a növekvő élelmiszerárakról, a magyar vásárlók igényeiről, és arról, hogy a virsli vagy a túróruditeszt dönt minden évben rekordot. Filéző podcast.
2021. 11. 14. 10:57
A világjárvány alatt nyitott meg a Sejribizli bisztró, amely a házias koszt és a családias hangulat mellett a hulladékmentességet is megcélozta. De mik a zero waste életforma fő kihívásai? Filéző podcast.
2021. 10. 31. 13:56
Kis országként arra vagyunk predesztinálva, hogy minőségi borokat készítsünk, mert mennyiségben nem tudjuk felvenni a versenyt – mondja Rókusfalvy Pál, akivel az etyeki borvidékről, pezsgős terveiről és a politikával való viszonyáról is beszélgettünk
2021. 10. 24. 11:00
A Filéző podcast vendége Ambrus Krisztián, a Jókai utcai Parázs Thai Étterem vezetője volt, akivel a thai konyha felfutásának okairól is beszélgettünk.
2021. 10. 17. 13:57
De akkor mi is a különbség a kettő között? És reggelente tényleg nyársra tűzve érkezik a hús az étterembe? – ezeket a kérdéseket is körbejártuk a Filéző podcastban, amelynek vendége a Hari Kebab étterem vezetője volt.
2021. 10. 03. 10:53
Hogy áll a magyar kávé- és pékségforradalom? És vajon tényleg a pályaelhagyókból lesznek a legjobb pékek? A Nor/ma pékség társtulajdonosai, Gerzsenyi András és Metz Alexandra a Filéző podcastban.
2021. 09. 26. 14:02
Az alig két éve indult Salt étterem pár hete kapta meg első Michelin-csillagát. Tóth Szilárd séffel és Boldizsár Máté üzletvezetővel beszélgettünk arról, hogy fér meg a fine dining a családias hangulattal. Filéző podcast.
2021. 09. 19. 13:58
Molnár B. Tamás: Előbb vált törzspártot a magyar polgár, minthogy az étkezési szokásain változtasson
A Filéző podcast vendége Molnár B. Tamás, a magyar gasztronómia elmúlt húsz évének egyik legbefolyásosabb alakja. Szóba kerül a friss Michelin-kalauz, a nemzeti önhazugságok és az is, hogy mi hozta haza őket a '90-es években.
2021. 09. 12. 10:57
Hogy jut egy zugsörfőzde odáig, hogy 1500 férőhelyes szórakozóhelyet nyit? Hol húzódik a határ a kraft, a kézműves és a kisüzemi között? Filéző podcast a Monyo Brewing Co. alapítóival.
2021. 09. 04. 20:33
Barna Ádám a budapesti St. Andrea étterem séfjeként halmozta az elismeréseket, ám a tavaly ősszel, a járvány kellős közepén váltott, és új helyet nyitottak Esztergomban. Tényleg robbanás előtt áll a vidéki gasztronómia? Filéző podcast.
2021. 08. 28. 13:58
Az lehet a pho itteni népszerűségének titka, hogy nagyon hasonlít egy húslevesre, mégis eléggé különbözik ahhoz, hogy izgalmas legyen. De vajon mi a vietnami konyha lényege? Filéző Podcast.
2021. 08. 21. 10:53
A mindszentkállai Kő fagyi? megnyitotta első fővárosi üzletét a Bartók Béla úton. De vajon mi a jó fagyi titka? Melyik fagyiből veszik a legtöbbet? És miért nem akarnak franchise-zá válni? Filéző podcast.
2021. 08. 14. 11:06
Hogy válhatna Magyarország bornagyhatalommá? És miért választja valaki az itallapokat a hadsereg helyett? A magyar sommelier bajnok, Evans Victoria volt a Filéző podcast vendége.
2021. 08. 07. 13:56
Attól, hogy százan mennek egy irányba, még nem biztos, hogy az a helyes út – mondja Vomberg Frigyes séf, aki a Filéző podcast vendégeként fejtette ki, hogy mi a gond a magyar gasztronómia állapotával.
2021. 07. 25. 11:03
Mészáros Gábor a 2008-as válság után vesztette el marketinges állását, és mivel nem talált munkát, elindította saját vállalkozását. Ez lett a ChocoMe csokimanufaktúra, ami sorra nyeri a nemzetközi versenyeket.
2021. 07. 18. 10:58
A magyar gasztroforradalom úttörői.
A fine diningtól a környezettudatos életmódig mindent tudni akarunk a hazai gasztróról. Főleg azt, hogy kinek mit köszönhetünk.
- 09:04 Fejszével verte agyon az alvó párt, miután azok megtudták a nevelt lányától, milyen szörnyűségeket művelt vele
- 09:03 Nagyon csúnyán fest a születésszám, szinte biztosan negatív rekord lesz 2024
- 09:01 Házasság első látásra: Rami és Miki visszanézték az esküvőjüket, majd végleges döntést hoztak a házasságukról
- 08:29 Házasság első látásra: Szabi hazugsága után Judit azt mondta, véget akar vetni a kapcsolatuknak
- 08:12 A dél-koreaiak elmondták, mennyi észak-koreai katonai halt meg Ukrajnában
- 08:11 Egy héten belül két nőre támadt egy férfi Tatabányán
- 08:00 Egy pécsi árus szerint annyira nincs senki a karácsonyi vásárban, hogy 6 óra körül már zárták a bódékat
- 07:50 413 alá gyengült a forint
- 07:45 Beomlott a szolnoki felüljáró, a Magyar Közút szerint ez a rendeltetésszerű használatot nem befolyásolja
- 07:15 Valóságos vitaminraktár: megszületett az aranyszínű saláta
- 07:14 Kiugrott egy 35 éves férfi a besztercebányai kórház ablakán
- 07:00 „Én vagyok minden srác fantáziája” – csak fiatalabbakal randizik a 64 éves nő
- 07:00 Ezek a magyar települések a német ingatlanvásárlók kedvencei
- 06:55 Orbán Viktor: Világsztárokat veszítettünk
- 06:47 Estére megérkezik az országba az eső
- 17:42 Sebestyén Balázs élő adásban köszöntötte fel 10 éves fiát, aki azzal köszönt el, hogy most már szeretné a Retro Rádiót hallgatni
- 06:32 Magyar Péter: Orbánnak egyre keményebb eszközökhöz kell folyamodnia, hogy egyben tartsa a csapatát
- 06:55 Orbán Viktor: Világsztárokat veszítettünk
- 18:48 Tarr Zoltán: Az Ügyfélkapuról értesült a feleségem, hogy leváltották
- 04:40 Hivatalos: megváltozott a mágneses északi pólus helyzete
- 18:09 „Megleptem magamat karácsonyra ezzel a masinával” – ByeAlex új BMW-jével pózolt
- 17:02 Várkonyi Andrea a karácsonyukról: „A férjemnek nem volt más esélye, minthogy szeresse azt, hogy minden nyakig karácsonyban úszik”
- 05:52 A bírótársaikkal szemben milliós fizetésemelést kapnak a kúriai bírák
- 19:02 Medencén kívül kerekedik egy botrány, Virth Balázsért a saját úszói álltak ki
- 19:19 Ketten átálltak a Fideszhez, ezért lemondott egyéni mandátumáról Orosháza polgármestere