Filéző
A Filéző podcast vendége Nyul Tamás, a Sushi Sei japán étterem szakácsa, aki nyolc évvel ezelőtt hagyott ott egy banki középvezetői pozíciót, hogy egy japán séf mellett tanulja ki a vendéglátást.
2022. 02. 13. 10:56
Hogyan lehet elkerülni a tészta repedését, mennyi bejglit sütnek karácsony előtt, és milyen ínyenc töltelékekkel kísérleteznek a mák és a dió mellett? A Filéző podcast vendége Berta Imre cukrász.
2021. 12. 22. 18:29
A Filéző podcast vendége Ádám Csaba volt, aki a legendás étterem megszűnéséről, saját vegetáriánus fordulatáról, és arról is beszélt, miért nem szabad visszatérnie az emberiségnek a régi kerékvágásba.
2021. 12. 19. 10:49
A Filéző podcast eheti vendége Ligabue Giulia volt, aki három évtizede Magyarországon élő apjával közösen viszi Budán az augusztusban megnyitott olasz delikát boltot.
2021. 11. 20. 14:59
Kardos Tamással, a Maradok a pénzemnél blog alapítójával beszélgettünk a növekvő élelmiszerárakról, a magyar vásárlók igényeiről, és arról, hogy a virsli vagy a túróruditeszt dönt minden évben rekordot. Filéző podcast.
2021. 11. 14. 10:57
A világjárvány alatt nyitott meg a Sejribizli bisztró, amely a házias koszt és a családias hangulat mellett a hulladékmentességet is megcélozta. De mik a zero waste életforma fő kihívásai? Filéző podcast.
2021. 10. 31. 13:56
Kis országként arra vagyunk predesztinálva, hogy minőségi borokat készítsünk, mert mennyiségben nem tudjuk felvenni a versenyt – mondja Rókusfalvy Pál, akivel az etyeki borvidékről, pezsgős terveiről és a politikával való viszonyáról is beszélgettünk
2021. 10. 24. 11:00
A Filéző podcast vendége Ambrus Krisztián, a Jókai utcai Parázs Thai Étterem vezetője volt, akivel a thai konyha felfutásának okairól is beszélgettünk.
2021. 10. 17. 13:57
De akkor mi is a különbség a kettő között? És reggelente tényleg nyársra tűzve érkezik a hús az étterembe? – ezeket a kérdéseket is körbejártuk a Filéző podcastban, amelynek vendége a Hari Kebab étterem vezetője volt.
2021. 10. 03. 10:53
Hogy áll a magyar kávé- és pékségforradalom? És vajon tényleg a pályaelhagyókból lesznek a legjobb pékek? A Nor/ma pékség társtulajdonosai, Gerzsenyi András és Metz Alexandra a Filéző podcastban.
2021. 09. 26. 14:02
Az alig két éve indult Salt étterem pár hete kapta meg első Michelin-csillagát. Tóth Szilárd séffel és Boldizsár Máté üzletvezetővel beszélgettünk arról, hogy fér meg a fine dining a családias hangulattal. Filéző podcast.
2021. 09. 19. 13:58
Molnár B. Tamás: Előbb vált törzspártot a magyar polgár, minthogy az étkezési szokásain változtasson
A Filéző podcast vendége Molnár B. Tamás, a magyar gasztronómia elmúlt húsz évének egyik legbefolyásosabb alakja. Szóba kerül a friss Michelin-kalauz, a nemzeti önhazugságok és az is, hogy mi hozta haza őket a '90-es években.
2021. 09. 12. 10:57
Hogy jut egy zugsörfőzde odáig, hogy 1500 férőhelyes szórakozóhelyet nyit? Hol húzódik a határ a kraft, a kézműves és a kisüzemi között? Filéző podcast a Monyo Brewing Co. alapítóival.
2021. 09. 04. 20:33
Barna Ádám a budapesti St. Andrea étterem séfjeként halmozta az elismeréseket, ám a tavaly ősszel, a járvány kellős közepén váltott, és új helyet nyitottak Esztergomban. Tényleg robbanás előtt áll a vidéki gasztronómia? Filéző podcast.
2021. 08. 28. 13:58
Az lehet a pho itteni népszerűségének titka, hogy nagyon hasonlít egy húslevesre, mégis eléggé különbözik ahhoz, hogy izgalmas legyen. De vajon mi a vietnami konyha lényege? Filéző Podcast.
2021. 08. 21. 10:53
A mindszentkállai Kő fagyi? megnyitotta első fővárosi üzletét a Bartók Béla úton. De vajon mi a jó fagyi titka? Melyik fagyiből veszik a legtöbbet? És miért nem akarnak franchise-zá válni? Filéző podcast.
2021. 08. 14. 11:06
Hogy válhatna Magyarország bornagyhatalommá? És miért választja valaki az itallapokat a hadsereg helyett? A magyar sommelier bajnok, Evans Victoria volt a Filéző podcast vendége.
2021. 08. 07. 13:56
Attól, hogy százan mennek egy irányba, még nem biztos, hogy az a helyes út – mondja Vomberg Frigyes séf, aki a Filéző podcast vendégeként fejtette ki, hogy mi a gond a magyar gasztronómia állapotával.
2021. 07. 25. 11:03
Mészáros Gábor a 2008-as válság után vesztette el marketinges állását, és mivel nem talált munkát, elindította saját vállalkozását. Ez lett a ChocoMe csokimanufaktúra, ami sorra nyeri a nemzetközi versenyeket.
2021. 07. 18. 10:58
A Mestercukrász zsűrijéből ismert Juhos Józseffel beszélgettünk arról, mekkora út áll még a magyar cukrászat előtt, hogyan lehetne többet kihozni Az ország tortájából, és létezik-e jobb az anyukája zserbójánál.
2021. 07. 10. 10:55
A Filéző podcast vendége Mautner Zsófia volt, akivel arról is beszélgettünk, miként változtatta meg a főzéshez és evéshez való viszonyunkat az elmúlt másfél év, és mivel döbbentették meg egy dél-olaszországi piacon.
2021. 07. 03. 10:55
Sárközi Ákos: Hiába főzök jól, ha bunkó a felszolgáló, és hiába cuki a felszolgáló, ha rossz az étel
Egy jó étterem nem a séfről, hanem a csapatról szól – véli Sárközi Ákos, akivel arról is beszéltünk, hogyan vészelték át a járványt, és milyen érzés, amikor az embert állandóan felismerik a tévéből. Filéző podcast.
2021. 06. 11. 17:53
Mindenki vendéget akar, úgyhogy olyan zaj lesz, mintha egymillió új étterem nyitna meg egyszerre Európában – mondja Herczeg Zoltán, a Dining Guide igazgatója, aki a Filéző podcast vendége volt.
2021. 04. 23. 14:58
A BBQ sokkal több, mint egy mekis szósz vagy egy kertvégi, mulatozós műfaj, ami lassan kezd Magyarországon is átmenni a köztudatba. Jó, hogy sokan sütögetnek, de van hova fejlődni. Filéző podcast.
2020. 09. 12. 10:04
![](https://s.24.hu/app/uploads/2019/09/podcast-filezo-logo.png)
A magyar gasztroforradalom úttörői.
A fine diningtól a környezettudatos életmódig mindent tudni akarunk a hazai gasztróról. Főleg azt, hogy kinek mit köszönhetünk.
- 11:01 Pokorni Zoltán: Orbán Viktor nélkül nem lenne Fidesz
- 11:00 „A zsidó siker titka a rögeszmés hit volt az alul lévők felsőbbrendű képességeiben”
- 10:57 Daniel Ricciardo: Azt vártam, hogy mondják, bocsi, ezt elbasztuk
- 10:55 Órákig nem tudták elhagyni az autósok a pozsonyi AC/DC-koncert helyszínét
- 10:44 Megjelent György herceg születésnapi portréja, amit Katalin hercegné fotózott
- 10:40 Kettős katasztrófa sújthatta Pompejit
- 10:19 Így használták ki a kiberbűnözők a globális informatikai leállást
- 10:11 Tóth Andi: Sosem baj, ha egy gyereket szeretnek és szépen nevelnek, én ezt sajnos nem kaphattam meg
- 10:08 Újabb Patriot-rendszert kaptak az ukránok
- 10:04 Orbánék az ukrán menekülteken spórolnak, háromnegyedük elvesztheti a lakhatási támogatást
- 10:00 Hollywoodban mindenki a visszalépő Joe Bident méltatja, de a megkönnyebbülés is érződik a reakciókból
- 09:50 Az NB I újoncának csak az első fordulót kell bérelt stadionban rendeznie
- 09:46 Fizetés nélkül távozott az étteremből, de a nagy sietségben ottfelejtett valami nagyon fontosat – videó
- 09:41 „Kifejezetten dühös voltam arra, aki felvetette az örökbefogadást” – Ördög Nóra fejében meg sem fordult, hogy nem lehet gyerekük Nánási Pállal
- 09:32 A felzárkózó településeken élőkön segített a Pampers
- 06:58 Hőséggel, zivatarral, felhőszakadással indul a hét
- 22:37 Nyakon öntött győztes, magányos Leclerc-fan a narancstengerben és épségben maradt Herendik - ilyen volt a vasárnap a Magyar Nagydíjon
- 06:00 Perrel hajtják be a rendőrségtől a jogos díjaikat az igazságügyi szakértők, mert nem fizetik ki a munkájukat
- 07:33 Így reagáltak a világ vezetői Joe Biden bejelentésére
- 19:58 Visszalépett az elnökjelöltségtől Joe Biden
- 09:01 Rabosították a Puzsér Róbertet megütő újságírót
- 06:27 Kulcsár Edina 10 évvel ezelőtti fotóval emlékezett meg szépségkirálynővé választásáról
- 07:41 Véraláfutásos fotót mutatott a jászberényi karateedző volt barátnője, állítása szerint verte a férfi
- 09:04 Megpróbálták kitörölni a kínos részeket Sulyok Tamás Wikipédia-oldaláról
- 18:24 VV Reni megtudta, hogy terhes, de nem száll ki a játékból