Tech

Durván ütős lesz az új II. világháborús Call of Duty

November 3-án érkezik a Call of Duty-játéksorozat legújabb része, a WWII, amihez megérkezett az első kedvcsináló videó. Visszatérünk a II. világháborúba, hogy minden korábbinál látványosabb formában válhassunk részeseivé az európai hadszíntér vérzivataros eseményeinek.

Az már lassan egy hete hivatalos, hogy a 2017-es Call of Duty visszatér a II. világháborúba, de az első előzetesnek köszönhetően már némi ízelítőt is kapunk abból, hogy mire számíthatunk idén novemberben.

Az előzetes a D-nap eseményeivel veszi kezdetét, és akárcsak számos korábbi játékban (például a legendás Medal of Honor: Allied Assault-ban), most is végig kell játszanunk a normandiai partraszállás brutális pillanatait, hogy aztán keresztülverekedjük magunkat az európai hadszíntér legfontosabb részein.

Az előzetesből még nem derül ki, hogy pontosan mely csatáknak leszünk résztvevői, de az jól látszik, hogy igencsak látványos, akció- és adrenalindús játékban lesz részünk, ami a pörgős csaták mellett az öreg kontinensen háborúzó katonákra, és a köztük lévő kapcsolatra fog koncentrálni.

Főhősünk egy közlegény, Red Daniels, aki a D-napon kóstol bele először a háború borzalmaiba. A játékot tető alá hozó Sledgehammer Games fejlesztői az élő bemutató során az HBO-s Elit alakulat-hoz és a Spielberg-féle Ryan közlegény megmentésé-hez hasonlították játékukat, ezzel utalva arra, hogy a sztoriban komoly hangsúlyt kapnak a bajtársak (köztük Red zsidó barátja), akikkel az általunk alakított amerikai katona közösen harcolja végig Franciországot, Belgiumot és Németországot.

Forrás: Activision

Az már a múlt héten kiderült, hogy a sztoriközpontú kampány kooperatív módot is tartalmazni fog, természetesen ezúttal sem maradunk multiplayer nélkül, ráadásul visszatér a népszerű zombi mód, amiben élőhalott nácikkal vehetjük majd fel a harcot.

A Call of Duty WWII szokás szerint ősszel, november 3-án kerül a boltok polcaira, egyaránt elérhető lesz PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, és már azt is tudjuk, hogy a zárt bétára elsőként a Sony konzoljának tulajdonosai vethetik rá magukat valamikor az elkövetkezendő hónapokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik