Sport

Lékai Máté: megyünk a labdarúgók után!

A foci-Eb árnyékában szerdán szép csendben kijutott a férfi kézilabda-válogatott a januári, szintén franciaországi világbajnokságra.  Nem is olyan csendben. Visszhangok.

Még szerencse, hogy nem ment ki mindenki Franciaországba és azért maradtak itthon is szurkolók. Nem is akármilyenek. Ők, akik jövő januárban szeretnének a gall fővárosba utazni nagyjából 4800-an teremtettek fantasztikus hangulatot a Veszprém Arénában. Így például:

Nekik is köszönhetően nem volt kérdés, hogy a szerbiai odavágó egy gólos győzelme után a Veszprémben is legyőzik kézilabdázóink Szerbiát.

Így is lett. A szerda este 30-25-ös magyar győzelemmel zárult találkozó után Xavier Sabaté természetesen elégedetten nyilatkozott a szövetség honlapjának.

Gratulálok a csapatnak a vb-kvalifikáció kivívásához. Ellenfelünk is nagy munkát végzett. Köszönöm a játékosok mellett a szurkolóknak is, a csapat tagjai egy hosszú és nehéz szezon végén mindent kiadtak magukból. Tudtuk jól, hogy nagyon fontos a magyar kézilabda számára a kvalifikáció, ezért is örülök, hogy sikerült. Köszönöm a magyar szövetségnek a bizalmat, a veszprémi klubnak pedig a lehetőséget, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya lehettem.

Az egykori veszprémi közönségkedven, a szerb válogatott jelenlegi szövetségi kapitány Dejan Perics úgy fogalmazott, az eddigi Arénához és a közönséghez köthető szép emlékei most egy csúnyával gyarapodtak.

Gratulálok a magyar válogatottnak, megérdemelten jutott ki a világbajnokságra. Szívesen tértem vissza Veszprémbe, hiszen sok ismerősöm, barátom van itt, a város és a csarnok különleges helyet foglal el az életemben. Színvonalas mérkőzést játszottunk, amelyen az ellenfelünk jobban teljesített. Tudtuk az első mérkőzés után, hogy maradt továbbjutási esélyünk, de azzal is tisztában voltunk, hogy kemény magyar ellenféllel szemben kell pályára lépnünk.

A kilenc gólos Lékai Máté amondó volt a találkozó után, hogy szerencsére mindenki összeszedte utolsó erejét a siker érdekében.

Nemes ellenféllel találtuk magunkat szembe, küzdöttek, hajtottak az utolsó pillanatig. A második félidőben volt egy kritikus pont, azonban fel tudtunk állni, és végül biztosan vívtuk a vb-re való kijutást. Rendkívül hosszú volt a szezon, sok problémával, sikerekkel és kudarccal. A rosszul sikerült Eb és az olimpiai kvalifikáció elbukása után szerettük volna újra elérni, hogy sikert élhessünk át közösen. Gratulálok a magyar labdarúgó-válogatottnak is, tegnap együtt néztük az Eb-meccsüket. Örülök, hogy jövőre mi is mehetünk Franciaországba!

Ilyés Feri “csak” két gólt lőtt, és kicsit odaszúrt a korábbi kapitánynak. Úgy értékelt:

A visszahívott tehetségekkel kiegészülve tudtuk elérni ezt a sikert, megcselekedtük, amit a haza megkövetelt.

Eredmény – férfi kézilabda világbajnoki selejtező

Magyarország-Szerbia 30-25 (17-12)
Veszprém, 4800 néző. V: Gusko, Repkin (fehéroroszok)

MAGYARORSZÁG: MIKLER – HARSÁNYI 5 (1), Nagy L., LÉKAI 9, Zubai Sz. 1, Nagy K. 2, Iváncsik G. 1. Cs: Ilyés 2, Schuch, Iváncsik T. 4 (4), Bánhidi, Ancsin G. 2, Dzsamali 1, Császár, BALOGH ZS. 3. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté
SZERBIA: Ivansevics – Djukics 3, ZELENOVICS 6, Mladenovics, Marszenics 3, Sesum 1, N. Ilics. Cs: Marjanovic (kapus), NENADICS 8 (1), Beljanszki, I. Sztankovics, Rnics, Marjanovic, MITROVICS 3, Nikolics 1. Szövetségi kapitány: Dejan Perics
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–1. 11. p.: 7–4. 23. p.: 14–7. 27. p.: 15–10. 39. p.: 12–18. 36. p.: 17–15. 45. p.: 22–19. 52. p.: 26–19. 56. p.: 28–22
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 1/1
Továbbjutott: Magyarország, kettős győzelemmel (56–50)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik