2016-03-27 00:00:00 ROTTERDAM - Police in Rotterdam-West, The Netherlands, March 27, 2016. Dutch police have arrested a 32-year-old Frenchman at the request of French authorities who suspect him of "involvement in planning a terror attack. ANP MARTEN VAN DIJL
Külföld

Terrortámadást készíthetett elő, Hollandiában fogták el

24.hu
24.hu

2016. 03. 28. 06:15

A francia férfi a gyanú szerint egy párizsi célpont ellen tervezett merényletet.
Korábban a témában:

Terrorista támadás tervezésének gyanújával őrizetbe vett a holland rendőrség egy francia férfit vasárnap Rotterdamban. A gyanúsított elfogását a francia hatóságok kérték – tudatta a holland ügyészség.

Francia feltételezések szerint a 32 éves férfinak része volt egy terrorista támadás tervének kidolgozásában, amelyet egy Párizs körzetében lévő célpont ellen terveztek. A gyanúsítottat – akinek nevét nem hozták nyilvánosságra – várhatóan igen hamar átadják Franciaországnak.

Egy másik francia férfi, Reda Kriket csütörtökön került rács mögé ugyanezzel a terrorista tervvel kapcsolatban. A párizsi ügyészség szerint a nyomozás eddig nem tárt fel összefüggést Kriket és a hét eleji brüsszeli, továbbá a tavaly őszi párizsi merényletek között – számolt be az MTI.

Kommentek

Brüsszel, 2016. március 25.
John Kerry amerikai külügyminiszter (j) egyperces néma csenddel adózik az áldozatok emléke elõtt, miután koszorút helyezett el a brüsszeli Zaventem repülõtéren 2016. március 25-én. Kerry a három nappal korábban Brüsszelben elkövetett terrortámadások miatt tesz látogatást a belga fõvárosban. (MTI/EPA pool/Frederic Sierakowski)Brüsszeli terror: négy amerikai halt meg a robbantásokban
Kivezényelték a pakisztáni hadsereget a fővárosba