Nagyvilág

Miért ne a muszlimokat okold Brüsszelért? Magyarázat 44 szóban

Nem az iszlám a hibás a brüsszeli események miatt, hanem a politikával kevert vallási fanatizmus. És valószínűleg még sok egyéb más is.

A legalább 31 halálos áldozatot követelő brüsszeli terrortámadás után elindult az események értékelése a világ minden táján, kezdve Trump szokás szerint rendkívül hasznos hozzászólásával, az interneten mindent elárasztó világmegváltó eszmecserékig.

Természetesen a robbantások után rögtön jött, amire mindenki számított: hogyan tegyük az egészért a menekülteket felelőssé.

Ilyen tweet-ekkel:

Azaz:

ha a szíriai menekültek továbbra is így viselkednek, az emberek elvesztik a hitüket az emberiségben.

A Twitteren már az előtt útjára indult a #StopIslam, mielőtt az Iszlám Állam egyáltalán magára vállalta volna a felelősséget.

View post on imgur.com

Ekkor jött a skót zöld párt egyik jelöltje, Gary Dunion, akinek Facebook posztját azóta több mint ezren megosztották. Íme:

Gentle reminder that the aim of Islamic State terrorism in Europe is specifically to turn European societies against…

Posted by Gary Dunion on Tuesday, 22 March 2016

Azaz:

kedves emlékeztető: az Iszlám Állam európai terrorjának célja éppen az, hogy az európai társadalmat a muszlimok ellen fordítsa. Szóval, ha arra használod a brüsszeli támadásokat, hogy az iszlamofóbiás, menekültellenes nézeteid hangoztasd, akkor nem vagy más, mint egy mihaszna idióta az Iszlám Állam szolgálatában.

Dunion nem a levegőbe beszél, szavait a Washington Post egyik tanulmányának írója, Harleen Gambhir, terrorelhárítási szakértő szavai is alátámasztják.

Érdemes elgondolkodni rajta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik