USA, Washington DC: Pope Francis rides the Popemobile through Washington DC on September 23, 2015, greeting devotees during his historic first trip to the US. He earlier met President Barack Obama and gave a speech at the White House, during which he told the public that climate change is a problem that can no longer be left to our future generation. - CITIZENSIDE/ALICE DRIVER
Külföld

Áttört a kordonon egy bevándorló kislány a pápához

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2015. 09. 24. 09:41

„Félek, hogy a családomat elveszik” – mondta a kislány a katolikus egyházfőnek, akitől azt kérte, hadd maradjon a családja az Egyesült Államokban. Ferenc megáldotta őt.

Sophie Cruz a pápa washingtoni felvonulási útja mellett álló több ezres tömegen keresztül és a kordon felett jutott át, hogy a rendőrök sorfalán is átcsusszanjon. Ezután az elnöki testőrséget is ellátó Secret Service munkatársai már megállították, de aztán odavezették Ferenc pápához, aki megáldotta őt – írja a Daily Mail.

A kislány egy levelet adott át, amelyben arra kéri az egyházfőt, hogy segítsen az illegális bevándorlóként az Egyesült Államokban tartózkodó szüleinek, hogy továbbra is az országban maradhassanak. A kislány egy pólót is átadott, amely a bevándorló gyerekek jogairért küzdő szervezet (DAPA) felirata volt látható: „Pápa: mentsd meg a DAPA-t, így a legalizálás lehet az áldásod!”.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.