Közélet

A Külügyminisztérium fokozott óvatosságot kér az Indonéziában tartózkodó magyaroktól

kulugyminiszterium(960x640).jpg (Array)
kulugyminiszterium(960x640).jpg (Array)

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata óvatosságra kéri az Indonéziában tartózkodó magyar állampolgárokat, miután az egész országban elsőfokú rendőri készültség lépett érvénybe. A konzuli szolgálat honlapján pénteken közzétett figyelmeztetésben emlékeztettek: csütörtökön nagy erejű robbanássorozat történt Jakarta központi részén. Az indonéz rendőrsége hét halottról, köztük egy külföldi – kanadai – állampolgárról és 19 sérültről számolt be.

A biztonsági koordinációs miniszter legutóbbi közlése szerint Jakartában helyreállt a rend, és a főváros újra biztonságos. A helyszínen normalizálódott a forgalom, a tömegközlekedési eszközök és az autók akadálytalanul haladnak a Thamrin sugárúton. Ugyanakkor a rendőrség szóvivője bejelentette, hogy a terrorcselekmények miatt egész Indonéziában elsőfokú rendőri készültség lépett érvénybe, mivel az elkövetők egy része feltételezhetően a fővároson kívülre menekült. Balin, a kedvelt turistacélponton elsőfokú biztonsági készültséget rendeltek el.

A konzuli szolgálat továbbra is azt kéri a környéken tartózkodó magyaroktól, hogy fokozott óvatosságot tanúsítsanak és tartsák be a helyi hatóságok utasításait. Javasolják, hogy a Jakartában tartózkodó magyar állampolgárok hogylétükről tájékoztassák magyarországi hozzátartozóikat. Továbbra is ajánlják, hogy az Indonéziában tartózkodó vagy odautazni kívánó magyarok regisztráljanak a konzuli szolgálat honlapján.

Magyarország jakartai nagykövetsége az eseményeket folyamatosan figyelemmel követi és szükség esetén a jelenlegi utazási tanácsokat is módosítja, ezért kérnek minden ott tartózkodó vagy Indonéziába utazni kívánó magyar állampolgárt, hogy a konzuli szolgálat honlapján megjelenő aktualizált tájékoztatást kísérjék figyelemmel.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik