A következő élő közvetítés része A horvátoknak építjük a kerítést, a szerbek felé nyitottunk

A románok nem ülnek fel Szijjártó provokációjára

A román külügyminisztérium nem kívánja kommentálni a magyar külgazdasági és külügyminiszter újabb, a román fél által “provokálónak” tartott kijelentéseit – közölte a bukaresti tárca vasárnap, Szijjártó Péter aznapi bírálatára utalva.

Bukarest szerint a magyar diplomácia irányítója folytatta a román vezetők elleni “elfogadhatatlan támadásait”. Leszögezték: a román külügyminisztérium nézetei világosak és közismertek az adott témát illetően és ezek “összhangban mások, európai és nemzetközi szinten megfogalmazott álláspontjával”.

A román fél álláspontját újból ismertetni fogja a magyar hatóságokkal Románia budapesti nagykövete, akit “meghívtak” a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumba – zárul a közlemény.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bírálta román kollégája arról szóló szombat esti szavait, hogy a határok lezárása “autista és elfogadhatatlan cselekedet”, amely sérti az Európai Unió szellemiségét.

A külgazdasági és külügyminiszter így reagált: “több szerénységet várnánk el a bűnvádi eljárás alatt álló román miniszterelnök külügyminiszterétől”. Szijjártó Péter hozzáfűzte: Bogdan Aurescunak semmi alapja sincsen arra, hogy sértegesse Magyarországot, a magyar embereket.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik