Üzleti tippek

Varga: példát mutatnak a megújulásra kész vállalkozások

varga mihály (Array)
varga mihály (Array)
A magyar gazdaság lendületét akkor tudjuk szinten tartani, ha a hazai vállalatok képesek a folyamatos és állandó megújulásara – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán. Mint fogalmazott: a mai díjazottak munkájukkal és eredményeikkel példát mutatnak arra, hogy hogyan lehet és kell Magyarországon gazdasági eredményeket elérni.

Varga Mihály a 2013 augusztusában alapított díjról szólva elmondta: az elismerés életre hívásának egyik legfontosabb oka az volt, hogy felhívja a figyelmet a teljesítményre, hogy bemutassa az eredményeket, és társadalmi rangra emelje a gazdasági siker, az innováció kultúráját.

A miniszter a kormány gazdaságpolitikai céljait elemezve kiemelte: a globális tendenciák lassulása érintheti hazánkat is. A tárcavezető azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország esetében meglesz az eredménye annak, hogy az elmúlt időszakban nagyon sokat tett a kormány a gazdaság talpra állításáért. „Ezeknek a lépéseknek köszönhető, hogy ma reális esélye van annak, hogy Közép-Európa és részeként Magyarország az unió gazdasági növekedésének motorja legyen” – fogalmazott Varga Mihály. Hozzátette: a kormány eddig meghozott és tervezett intézkedéseivel az elmúlt évek növekedési dinamikáját kívánja megtartani. Ezek között említette az új iparstratégiát, az otthonteremtési programot, valamint az uniós kifizetések felgyorsítását, a duális szakképzés teljes körűvé tételét, illetve hitelezési aktivitás növelését a bankadó csökkentésével.

Az elmúlt közel három évben több mint nyolcvan hazai vállalatot jutalmazott a Díj a sikeres vállalkozásokért elismeréssel Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. 2013 augusztusa óta minden hónapban három kategóriában adja át a tárca vezetője – a független szakértőkből álló zsűri ajánlása alapján – a díjakat. A hónap beruházójának választott Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. folyamatos és saját erőből megvalósított fejlesztéseivel évek óta emeli Budapest turisztikai vonzerejét. A hónap kis- és közepes vállalataként elismert a Prolan Irányítástechnika Zrt. közműhálózatok és vasúti rendszerek automatizálására kifejlesztett műszaki megoldásai ma már az egyetemi tananyag részét képezik. A startup-kategóriában díjazott Stringbike egy teljes egészében magyar hajtás-szabadalommal újítja meg a kétkerekű járművek használatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik