varga mihály (Array)
Üzleti tippek

Varga: példát mutatnak a megújulásra kész vállalkozások

24.hu
24.hu

2016. 02. 09. 13:11

A magyar gazdaság lendületét akkor tudjuk szinten tartani, ha a hazai vállalatok képesek a folyamatos és állandó megújulásara – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán. Mint fogalmazott: a mai díjazottak munkájukkal és eredményeikkel példát mutatnak arra, hogy hogyan lehet és kell Magyarországon gazdasági eredményeket elérni.
Korábban a témában:

Varga Mihály a 2013 augusztusában alapított díjról szólva elmondta: az elismerés életre hívásának egyik legfontosabb oka az volt, hogy felhívja a figyelmet a teljesítményre, hogy bemutassa az eredményeket, és társadalmi rangra emelje a gazdasági siker, az innováció kultúráját.

A miniszter a kormány gazdaságpolitikai céljait elemezve kiemelte: a globális tendenciák lassulása érintheti hazánkat is. A tárcavezető azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország esetében meglesz az eredménye annak, hogy az elmúlt időszakban nagyon sokat tett a kormány a gazdaság talpra állításáért. „Ezeknek a lépéseknek köszönhető, hogy ma reális esélye van annak, hogy Közép-Európa és részeként Magyarország az unió gazdasági növekedésének motorja legyen” – fogalmazott Varga Mihály. Hozzátette: a kormány eddig meghozott és tervezett intézkedéseivel az elmúlt évek növekedési dinamikáját kívánja megtartani. Ezek között említette az új iparstratégiát, az otthonteremtési programot, valamint az uniós kifizetések felgyorsítását, a duális szakképzés teljes körűvé tételét, illetve hitelezési aktivitás növelését a bankadó csökkentésével.

Az elmúlt közel három évben több mint nyolcvan hazai vállalatot jutalmazott a Díj a sikeres vállalkozásokért elismeréssel Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. 2013 augusztusa óta minden hónapban három kategóriában adja át a tárca vezetője – a független szakértőkből álló zsűri ajánlása alapján – a díjakat. A hónap beruházójának választott Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. folyamatos és saját erőből megvalósított fejlesztéseivel évek óta emeli Budapest turisztikai vonzerejét. A hónap kis- és közepes vállalataként elismert a Prolan Irányítástechnika Zrt. közműhálózatok és vasúti rendszerek automatizálására kifejlesztett műszaki megoldásai ma már az egyetemi tananyag részét képezik. A startup-kategóriában díjazott Stringbike egy teljes egészében magyar hajtás-szabadalommal újítja meg a kétkerekű járművek használatát.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.