Gazdaság

Rákkutató magyar startup a világ legjobbjai között

Tavaly világszinten összesen 408, ebből hazánkból 9 pályázat érkezett be a Bayer nemzetközi mentorprogramjába, amelyek közül nyertesként a 4 legjobb között végzett a Turbine formáció.

A Turbine a rák biológiai működését szimulálja, mesterséges intelligencia segítségével meghatározva a leghatékonyabb, személyre szabott kezelési módokat.

A korábban hónapokig tartó kísérleteket egy másodperc töredéke alatt elvégezve a Turbine új, hatékony megoldásokat képes találni a rák kezelésére, ezzel jelentősen lerövidíti a gyógyszerfejlesztés időtartamát és lehetővé teszi, hogy a klinikai gyógyszervizsgálatok után minél hatásosabb terápiák juthassanak el a betegekhez.

A Bayer mentorprogramjáról

A Grants4Apps® Accelerator keretében olyan digitális egészségügy-profilú startupok pályázhatnak idén május 31-ig a weboldalon keresztül, amelyek szoftver- vagy hardverfejlesztései, technológiai projektjei hozzáadott valós értéket képviselnek a páciensek és orvosok számára is, és nagyban hozzájárulnak a betegek egészségi állapotának, életminőségének javításához, valamint elősegítik az egyes gyógyászati eljárások fejlődését.

(Kísérőképünkön a Turbine csapata látható)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik