Belföld

Botka és Vona hívei is átszavaznának Szél Bernadettre

Amennyiben Szél Bernadetten kívül nem lenne más miniszterelnöki kihívója Orbán Viktornak, más ellenzéki pártok szavazói is az LMP társelnökét választanák – ez derült ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyet a Magyar Nemzet ismertet. Az LMP még azelőtt mérte fel Szél esélyeit a Závecz Research segítségével, hogy a párt elnöksége javasolta volna a kormányfőjelöltségét, amelyről majd a kongresszus fog véglegesen dönteni.

Szél Bernadett: Képesek vagyunk letarolni az országot
Új pólusnak akkor van értelme, ha nem áll össze a régivel – mondja az LMP miniszterelnök-jelöltje.

Ezek szerint az MSZP-s Botka László szimpatizánsainak 79 százaléka, míg a jobbikos Vona Gábor támogatóinak 54 százaléka szavazna Szélre abban az esetben, ha csak közte és a jelenlegi miniszterelnök között lehetne választani.

Amennyiben közvetlenül lehetne miniszterelnököt választani, Orbán Viktor szerepelne az élen, a voksok 42 százalékával. Őt követi Botka László (11 százalék), Vona Gábor (10 százalék) és Szél Bernadett (9 százalék). Ha ilyen feltételek mellett is csak Orbán és Szél között lehetne választani, úgyis előbbi nyerne 44 százalékkal, Szélnek 29 százalék jutna, a válaszadók jelentős része azonban nem tudna vagy nem akarna választani a kettő között.

Megint Áder a legnépszerűbb politikus
Gyurcsány Ferenc áll a népszerűségi lista végén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik