Belföld

MSZP: A Fidesz úgy gondolja, Botkának nem kell élnie

Az MSZP elnöke uszításnak tartja, hogy az Echo TV egyik műsorában a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese arról beszélt, egy Botka Lászlónak sem kellene élnie Magyarországon. Molnár Gyula pénteken Budapesten közölte, minden eszközzel harcolnak, hogy ez a politikai kultúra eltűnjön Magyarországról, és arra kérte a többi ellenzéki pártot is, hogy tiltakozzon ez ellen a politikai stílus ellen.

A pártelnök sajtótájékoztatón felidézte, hogy az Echo TV műsorában Szarvas Szilveszter, a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese azt mondta,

hány Botka László él Magyarországon? Egy él, az is sok. Tehát egynek sem kell élnie!

Az újságíró a televízió augusztus 29-ei Troll című műsorában fogalmazott így.

Molnár Gyula úgy értékelte, Magyarország rendszerváltás utáni történelmének egyik legsúlyosabb esetéről van szó. Szerinte a hatalom egy olyan, újabb határpontot készül átlépni, amit eddig csak és kizárólag keleti diktátorok léptek át.

Az ellenzéki politikus ezt azzal magyarázta, hogy a Fidesz fél a 2018-as választástól, fél Botka Lászlótól, az MSZP miniszterelnök-jelöltjétől és az MSZP-től is. Hozzátette: a kormánypárt azon dolgozik, hogy külső eszközökkel befolyásolja a választás eredményét.

Fotó: MTI

Az MSZP elnöke azt mondta, a Fidesz eddig nívótlan, színvonaltalan, aljas, de ártatlannak tűnő lejárató kampányt folytatott Botka Lászlóval szemben.

Erre felhasználtak egy minden pártot megjárt politikai kalandort is

– jegyezte meg.

Molnár Gyula azt mondta, korábban Mészáros Lőrinc, akinek az érdekeltségébe tartozik az Echo TV, megüzente Botka Lászlónak, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje előbb lesz bilincsben, mint ő.

Hozzátette: most a Fidesz belső döntéshozó köreihez közelálló médiában egyértelműen uszítás, felbujtás hangzott el.

Szerinte a Pesti Srácok, az Echo TV és a Fidesz döntéshozói úgy gondolják: Botka Lászlónak nem kell élnie.

Molnár Gyula súlyos, döbbenetes kijelentésként értékelte az elhangzottakat, majd jelezte: az MSZP politikai kultúrájától ez idegen.

Hozzátette, az ellenfél fizikai megsemmisítésével való fenyegetés minden politikai határon túl van. Közölte, azt kéri minden ellenzéki párttól, hogy tiltakozzon ez ellen politikai stílus ellen.

Kérdésre Molnár Gyula elmondta, vizsgálják a feljelentés lehetőségét, majd hozzátette: nem jogi, hanem politikai kérdésnek tekinti ezt az ügyet.

(MTI, kiemelt kép: Berecz Valter / 24.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik