Belföld

Ősfideszes tenné sínre a 100 éves vasúti céget

Glattfelder Béla Fidesz (Array)
Glattfelder Béla Fidesz (Array)
Új tulajdonosa és ügyvezetője van az egykori szombathelyi MÁV Vasjármű Kft-nek.

A vállalat ellen felszámolás indult, de a több mint százéves céget még az eljárás lezárása előtt megvette a Mozdony és Vasúti Járműjavító Kft. A nyugat.hu-nak Glattfelder Béla ügyvezető igazgató azt mondta, már kibérelték a Vasjármű szombathelyi telephelyét, a szükséges engedélyek beszerzése után mielőbb beindítanák a termelést.

Most azt vizsgálják, milyen állami támogatást kaphatnak a Vasjármű dolgozóinak átvételéhez. Szeretnének mindenkit átvenni, főleg azokat, akik a termelésben dolgoztak. A Mozdony és Vasúti Járműjavító a Vasjármű szombathelyi telephelyén lévő vagyont vette meg, a celldömölki telephely a MÁV-hoz kerül, de onnan is vettek és vesznek át munkatársakat.

A cég megtartja logóját, domainnevét, mert ápolni akarják a hagyományokat. Glattfelder azt nem tudta megmondani: az alkalmazottak megkapják-e a korábbi MÁV utazási kedvezményeket, mivel ez a MÁV kompetenciája. A Mozdony és Vasúti Járműjavító Kft. székhelye Kisgyőrben van, 2008-ban alapították.

A cég egyedüli tulajdonosa a 2001-ben alapított É-D VASCENTRUM Ingatlanforgalmazó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – írja a helyi hírportál. Glattfelder Béla az első szabadon választott Országgyűlésbe 22 évesen került. Ő volt a legfiatalabb honatya a parlamentben. 2004-ig a Fidesz parlamenti képviselője volt. Utána lett európai parlamenti képviselő, majd NGM államtitkár. Onnan ősszel távozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik