Tech

1460 milliárd forintos üzletet kötött a Sony

CHARLY TRIBALLEAU / AFP
CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Egyre nagyobb teret nyer a videojátékpiacon a Microsoft és a Sony. A japán vállalat pénteken bejelentette, hogy felvásárolta a Destiny 2 fejlesztőjeként ismert Bungie-t. A tervről már januárban is lehetett hallani, azonban most hivatalosan is lezárult az akvizíció, ami nem volt épp olcsó. Az üzletet nagyjából 3,7 milliárd dollárért, forintba számolva 1462 milliárd dollárért zárta le a Sony, írja a Verge.

Bár mostantól a Sony égisze alatt fogunk dolgozni, a Bungie továbbra is önállóan fogja kiadni és fejleszteni játékait

– mondta Pete Parsons, a Bungie vezérigazgatója a bejelentéskor, amelyből az is kiderült, hogy a fejlesztésben lévő játékok nem lesznek PlayStation-exkluzív tartalmak. A Sony azonban azt tervezi, hogy a Bungie-ra támaszkodik a többplatformos fejlesztések és az élő játékszolgáltatások terén. A japán vállalat a PlayStation jövőjének fontos részeként tekint az élő szolgáltatást nyújtó játékokra, mivel 2026 márciusáig több mint tíz ilyen játék megjelenését tervezi.

Nem a Sony az egyetlen, amely hatalmas felvásárlásokat hajt végre. A Take-Two például idén májusban 12,7 milliárd dollárért (több mint 5 ezer milliárd forintért) szerezte meg a telefonos játékairól ismert Zyngát. A Microsoft pedig januárban a videojátékipar eddigi legdrágább üzletét hajtotta végre az Activision Blizzard 68,7 milliárd dolláros (akkori áron több mint 22 ezer milliárd forintos) felvásárlásával, amelyet a legfrissebb hírek szerint akár már a jövő hónapban jóváhagyhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik