Tech

Járkáló autót mutatott a Hyundai

Hyundai
Hyundai

A Hyundai bejelentette Tiger X-1 nevű önjáró autóját, ami négy „lábon” is képes közlekedni, ennek köszönhetően nem okoz neki nehézséget a durvább, akadályokkal nehezített terepek bejárása sem.  A Tiger név is a Transforming Intelligent Ground Excursion Robot kifejezésből eredeztethető, ami arra utal, hogy út nélküli terepekkel is megbirkózik az eszköz.

Természetesen nem egy személyszállító autóról van szó: a mérnökök elképzelése szerint egy ilyen jármű nagyban megkönnyítheti az étel- és gyógyszercsomagok szállítását, főleg természeti katasztrófák idején, amikor életeket menthet a gyors segítség.

Már 2019 óta hallani róla, hogy a Hyundai lábak végére szerelt kerekeken haladó járműveken dolgozik, erre egy külön részleget is létrehoztak 2020-ban, a New Horizons fejlesztőstúdiót. Ennek első látható eredménye a Tiger X-1 koncepciójáról közzétett képek és videók. Még egyelőre nem tudni, hogy piacra mikor kerülhet kézzelfogható darab, jelenleg folyamatosan finomítják, fejlesztik az elképzelést a mérnökök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik