Tech

A Vasember már megint elképesztő ötlettel állt elő

Elon Musk alagútfúró cége, a The Boring Company legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy lángszórókat kezdtek árulni darabonként 500 dollárért, amit a Tesla-vezér úgyis reklámozott, hogy kiváló eszköz mogyorópörkölésre.

A techmogul most ismét a figyelem középpontjába állította az „unalmas” céget azzal, hogy bejelentette: az alagútfúrás során keletkező kődarabokból, földből és egyéb származékokból is pénzt csinálnak – azokból „életnagyságú, legószerű építőtéglákat” készítenek, amit tovább árusítanak majd.

És hogy mire lesznek jók a téglatömbök? Musk ajánlata szerint szobrok és épületek készítésére. A Tesla és SpaceX vezére azt is elhintette, hogy az első “építőelem-készlet” egyiptomi témájú lesz, azokat pedig világszerte szállítják majd, bár azt nem részletezte, milyen költségekkel jár ez.

A cég weboldalára mindenesetre már felkerült, hogy téglagyártással is foglalkoznak.

A The Boring Company olyan megoldásokat keres, amelyekkel a föld olyan hasznos téglákká alakítható, amelyeket épületek építéséhez lehet felhasználni. Ez nem újszerű ötlet, földből több építményt is húznak már fel évezredek óta, ott vannak például a piramisok. ”

– olvasható az oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik