Tech

Ezen dolgozott Elon Musk több mint 30 évvel ezelőtt

A milliárdos Elon Musk nevét manapság szinte mindenki ismeri, ami egyrészt köszönhető az elektromos autók forradalmát elindító Teslának, illetve az űrutazást megreformáló SpaceX-nek, illetve az olyan ügyes marketingfogásoknak, mint a házi lángszóró, illetve az űrbe kilőtt vörös sportautó.

Az ismertségben celebeket leköröző cégvezér karrierjét rengetegszer feldolgozták már, viszont azzal csak kevesen foglalkoznak részletesen, hogy az ifjú Elon Musk annak idején belekóstolt a játékfejlesztésbe is: 1984-ben például még egy saját programot is készített Blastar címmel. A mai szemmel nézve borzasztóan egyszerű kis videojáték egy lelkes rajongónak hála felkerült az internetre is, így most bárki kipróbálhatja, hogy mivel foglalatoskodott 34 évvel ezelőtt napjaink egyik leghíresebb üzletembere.

A Teslát és a SpaceX-et felépítő Musk egészen sokáig próbálkozott a játékfejlesztéssel, a 90-es években több csapatnál is megfordult, többek a Rocket Science Games-nél is, ahol olyan játékok elkészítésében működött közre, mint a Loadstar: The Legend of Tully Bodine vagy éppen a Cadillacs and Dinosaurs.

Ha pedig valaki többre kíváncsi ezzel kapcsolatban, annak melegen ajánljuk Scott Manley mindössze hat és fél perces, de mégis informatív videóját, amiben részletekbe menően foglalkozik a cégvezér azon, mára feledésbe merült éveivel, amiket a videojáték-fejlesztés világában töltött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik