Szórakozás

Schell Judit: Hozzám nem állt közel Jimmy mint énekes, nem hallgattam a dalait

rtl
rtl
Nagy Ervin ajánlotta be az énekesről szóló sorozatba.

Az rtl.hu-nak adott interjút Schell Judit, aki A Király című sorozatban Zámbó Jimmy feleségét, Edit asszonyt formálta meg. Schellt Nagy Ervin ajánlotta a szerepre, ő maga furcsállotta, hogy kollégája ajánlotta be.

Hozzám nem állt közel Jimmy mint énekes, nem hallgattam a dalait. Azt is csak nagyjából tudtam, hogy milyen élete volt. Meglepődtem, de Ervin azonnal megnyugtatott, hogy ne ijedjek meg, mert igazán jók a forgatókönyvek. Egy kicsit sorsszerű volt, hogy pont New Yorkban voltam, amikor Ervin hívott, és 2001. január 2-án, amikor jött a hír, hogy meghalt Jimmy, ugyanúgy New Yorkban voltam.

Schell a saját, sorozatbéli átalakulásáról a következőket mondta:

Nem akarok senkit sem elborzasztani, de nekem nem volt maszkom, én így nézek ki. Kaptam egy félparókát, hogy legyen frufrum, és Editnek világosabb színű haja volt akkoriban, mint most nekem. Sokszor árkokat és karikás szemeket kaptam, jellemzően ez a megfáradt, megtört smink volt az enyém. Amikor pedig valahova tényleg ki kellett sminkelni Edit karakterét, akkor a korra jellemző vonalhasználatot, színeket használta a sminkes. Olyan rúzst, amitől én borzongok, főleg a lila és narancssárga, selyemfényű, csillogó rúzsoktól. De hát ez volt a kor jellemzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik