Szórakozás

Egy mázsás pitont találtak Floridában, 122 tojása volt

National Geographic
National Geographic
Az állat 5 és fél méter hosszú volt. Ekkora kígyót még nem találtak az államban.

Floridai kutatók befogtak egy nőstény burmai pitont, amely 97,5 kilogrammot nyomott és 5 és fél méter hosszú volt – írja a Daily Mail.

Az állatot a Napleshez közeli Picayune Strand állami erdőben fogták el, három ember kellett ahhoz, hogy kivigyék az erdőből.

Az esetről  a National Geographic  számolt be, hozzátéve, hogy ez a valaha volt legnagyobb kígyó, amit az államban találtak.

Az ABC is készített egy összefoglalót.

Az óriáskígyót a közelmúltban boncolták fel, ekkor derült ki, hogy 122 tojása volt. A peték azonban még nem termékenyültek meg.

A kutatók szerint a 122 tojás szintén rekord, ennyi utódot még egy nőstény kígyóban sem fedeztek fel. A boncolás során azt is megállapították, hogy az állat utoljára egy fehérfarkú szarvast fogyasztott el.

A kutatók több mérést is végeztek a kígyón, és megállapították, hogy az állat legszélesebb testrésze közel 65 centiméteres volt.

A kutatók szerint a felfedezések segítenek megismerni a pitonok szaporodási és táplálkozási viselkedését.

A floridai hatóságok nem tudják pontosan, hogy hány piton él az államban, de a becslések szerint legalább 300 ezer példány lehet, az állatok még a városok belterületén is felbukkanhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik