Forma-1

Daniel Ricciardo elhagyja a McLarent

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

A McLaren szerdán megtette azt a bejelentést, amit a nyári szünetben történtek után már sejteni lehetett:

az év végén közös megegyezéssel elhagyja a Forma-1-ben szereplő csapatot Daniel Ricciardo.

A versenyző azt mondta, már hónapok óta megy az egyeztetés a vezetőséggel, végül ezt látták a legjobb döntésnek. Nem bánt meg semmit, büszke a McLarennel közös munkára, különösen a tavalyi, olaszországi győzelmére.

Minden azzal kezdődött, hogy eldőlt, az év végén visszavonuló Sebastian Vettel helyét Fernando Alonso veszi át az Aston Martinnál. A spanyol jelenlegi csapata, az Alpine ezután közölte, hogy Oscar Piastrinak ad majd lehetőséget, ám a fiatal ausztrál nem akar a franciáknál versenyezni, ő alighanem a McLaren versenyzője lesz.

Kapcsolódó
Ricciardót pöckölheti ki a helyéről az Alpine-nak beintő pilóta
Hiába van nyári szünet, a Forma-1-ben mindig történik valami.

És itt került a csapat választás elé, ugyanis náluk van a mezőny egyik legtehetségesebb pilótája, Lando Norris, valamint Ricciardónak is érvényes szerződése volt 2023-ra. Az ausztrál ugyanakkor nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyan volt futamgyőzelme is, de összességében nem tudja felvenni a versenyt Norrisszal.

Egyelőre még nem jelentették be, hol folytatja Ricciardo, hírbe hozták már a Haasszal is, de a legkézenfekvőbb az Alpine lenne számára – ahol ugye egy üres hely még mindig van jövőre, miután Piastri kikosarazta őket.

A 33 éves Ricciardo 2011 óta szerepel a Forma-1-ben, az első csapata a HRT volt, majd a Toro Rossonál és a Red bullnál versenyzett. Ezt követően a Renault-hoz, majd 2021-ben a McLarenhez vezetett az útja. 223 versenyen indult eddig, nyolc futamgyőzelme van és 32 dobogós helyezése. Idén eddig csak négyszer végzett pontszerző helyen, a 12. helyen áll jelenleg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik