Forma-1

Ricciardót pöckölheti ki a helyéről az Alpine-nak beintő pilóta

Szaniszló Róbert / NurPhoto via AFP
Szaniszló Róbert / NurPhoto via AFP

Kitört a nyári szünet a Forma-1-ben, de mégsem maradtunk téma nélkül: a hét azzal indult, hogy az Aston Martin bejelentette, Fernando Alonsóval pótolja majd az év végén visszavonuló Sebastian Vettelt. Az Alpine erre azzal reagált, hogy kedden közölte, Oscar Piastri lesz majd Esteban Ocon csapattársa jövőre.

Csakhogy a fiatal ausztrál később a Twitter-oldalán azt állította, a francia csapat nem mond igazat, ő nem írt alá semmilyen szerződést, és nem is fog az Alpine-ban versenyezni 2023-ban.

Kapcsolódó
Jobbról-balról kapja az irdatlan pofonokat a Forma-1-es csapat
Előbb kiderült, világbajnoka elhagyja, majd bejelentette az utódot, aki cáfolt.

Szerdára is jutott még fejlemény az ügyben, ugyanis az Alpine vezetői szerint nekik van igazuk a tavaly Forma-2-es bajnok Oscar Piastrival szemben.

Úgy gondoljuk, hogy a közleményünk jogilag korrekt, de ennél többet nem kívánunk nyilatkozni az ügyről

– nyilatkozta a csapat egyik szóvivője a BBC-nek.

Hogy tovább bonyolódjon a helyzet, sajtóinformációk szerint Piastri döntésének hátterében az állhat, hogy időközben tárgyalásban áll a McLarennel, ahol honfitársát, Daniel Ricciardót váltaná jövőre.

Bár Ricciardónak tavaly futamgyőzelme is volt, összességében közel sem hozza azt, amit elvártak tőle a leigazolásakor. Állítólag szeptemberig van lehetősége érvényesíteni az opcióját a jövő évi szezonra, de ha így tenne, akkor sem kizárt, hogy a McLaren inkább szerződést bont vele és Piastrival, valamint Lando Norrisszal vág neki 2023-nak. Így a következő hónap tulajdonképpen arról is dönthet, Ricciardo marad-e a Forma-1-ben.

A 21 éves Oscar Piastri 2020-ban csatlakozott az azóta Renault-ból Alpine-ná váló csapat pilótaprogramjához. A tavalyi F2-es győzelme előtt a Formula 3-ban is első helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik