Ziccer

A válogatott fociban kirívó, amit a Rangnick-féle RB Ausztria csinál

A Mbappét a torna hátralevő részére lehet elvesztő – bár a támadó már arcmaszkot keres – franciák  csak Wöber öngóljával verték az osztrákokat, akik rendesen megizzasztották Deschamps csapatát. Lukaku nagyobbnál nagyobb kihagyott helyzetek mellett szerzett két gólt, de egyiket sem adták meg – a másodikat egy véleményes szituáció után vették el. A románok csodát csináltak és három nullával intézték el Ukrajnát. Az Eb negyedik meccsnapjának történéseit ezúttal Lőrincz Ábellel, a Sport Republic pontrúgásedzőjével beszéltük ki.

Még mielőtt belevágtunk volna az Eb negyedik napján játszott mérkőzések kivesézésének, arról beszélgettünk, hogy miért lehet az, hogy

még nem volt olyan meccs a tornán, amin ne esett volna gól az első félidőben.

Bár az osztrák válogatott a Rangnick-iskolához hűen labdaorientált presszinggel és magas intenzitással játszott, de egy öngól miatt ez a nyílt támadófoci sem volt elegendő a franciák elleni pontszerzéshez, akik az angolokhoz hasonló pragmatikus játékkal hozták 1-0-ra az első meccsüket az Eb-n. Lőrincz Ábellal megbeszéltük, hogy milyen taktikájuk volt az osztrákoknak ezen a meccsen, miért nevezhető szerencsésnek Deschamps, és az elmaradhatatlan magyar szálként előkerül Ricardo Moniz zalaegerszegi tanítása is.

A belga válogatott úgy érkezett Németországba, hogy Domenico Tedesco irányításával még nem kapott ki, azonban rögtön az első Eb-meccsén megszakadt ez a 14 meccses veretlenségi sorozat – Szlovákia ellen. Pedig a helyzeteik alapján simán nyerniük kellett volna ezt a meccset a belgáknak, amit az Eb-k történetének egyik legidősebb csapata ellen játszottak. Lukaku több nagy helyzetet is kihagyott, két gólját érvénytelenítették, a másodikkal kapcsolatban arról beszélgettünk, hogy szerintünk jó és igazságos döntés született-e, amikor nem adták meg Openda kezezését követően, felvetődött az is, hogy mi értelme van a labdába ültetett chipnek, és még a kollektív futballemlékezetben ahhoz a bizonyos gólhoz mérten kevésbé élő Maradona-szóló is előkerült.

A románok általános meglepetést okozva lépték le Ukrajnát két távoli bombával és egy közelről bekotort góllal. Románia ezt megelőzően 24 éve nem nyert meccset Eb-n, három góllal pedig még soha nem sikerült nyernie – tette mindezt csupán 29 százalékos labdabirtoklási aránnyal. A meccs kapcsán megbeszéltük, hogy mik ennek a román csapatnak az erényei, kitértünk a ’98-as vb-csapatra hajazó Ratiu frizurájára, és nem írtuk le az ukránokat sem egyelőre.

Kapcsolódó
Kiderült, mi vár az orttörést szenvedett Mbappéra
A meccs után egyből kórházba szállították.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik