Ziccer

Sose találnád ki, miben hasonlít Carlo Ancelotti és Bognár György

A Ziccer ezúttal a Dortmund kihagyott ziccereivel indít, miután fordulatos BL-döntőn vagyunk túl, a szokásos kimenetellel: bajnok a Real Madrid, immáron tizenötödszörre. Ezután az Eb-felkészülés jegyében górcső alá vettük a francia válogatottat mint végső győzelemre esélyes csapatot, de folytattuk a csoportunkban szereplő ellenfelek mustráját is a mindig sötét ló Svájccal és a minden hájjal megkent skótokkal. Ezúttal Ágai Kis András, a Sport TV műsorvezetője volt a vendégünk.

1983-ban kapott ki utoljára a Real Madrid európai kupadöntőben – a sorminta most sem szakadt meg, Toni Kroos BL-győzelemmel inthet búcsút a klubfutballnak. A döntő kapcsán beszéltünk arról, hogy a meccs közben hogyan reagált a két edző egymásra, valamint a most már hatszoros BL-győztes Nacho kapcsán arról is, hogy karrierszempontból vajon jobb-e stabilan játszani egy kisebb csapatban, vagy padozni egy Real Madrid-kaliberű gárdánál.

Egy Ancelotti és Bognár György között vont párhuzamnál pedig még Ágai Kis András sapkája is lekerül.

A hetente érkező Eb-hírlevelünkben az Eb-n szereplő szövetségi kapitányok rangsorát Didier Deschamps vezeti – nem véletlenül. Az adás ezen a pontján felhúzzuk a függönyt a francia szövetségi kapitűny erősségei előtt, ódákat zengünk a francia utánpótlássportról, megénekeljük Antoine Griezmann fontosságát és még Olivier Giroud is előkerül egy elég valószínűtlen szerepben.

Geográfiai alapon folyatjuk tovább az Eb-felvezetésünket, de nem a földrajzi távolságot, hanem a magyar válogatott csoportban szereplő ellenfeleit tekintve. A legutóbbi német kitekintés után most a mindig titkos esélyesnek számító Svájc – kéretik kellő humorfaktorral kezelni ezt –, és a csont nélkül kijutó, spanyolverő, a selejtező gólkirályát adó, de hétmeccses nyeretlenségi szériában lévő – ennek orvoslására Gibraltárral meccset lekötő – skót válogatott került terítékre.

Ha szeretnél olvasni is arról, hogy miért a futball a világ legcsodálatosabb játéka, akkor regisztrálj a 24.hu-ra, ami után hozzáférhetsz a Sport24 tartalmaihoz és még mellette Kele János hetente érkező Eb-hírlevelére is feliratkozhatsz!

Kapcsolódó
Realitás? Álom? Elvárás? A magyar Eb-esélyek nyomában
Vannak még olyan játékosok az utánpótláskorúak között, akik élnek-halnak egy klubért? Mi az oka annak, hogy beindult az edzőkeringő az európai topfutballban? Mit nézett be Xabi Alonso az Atalanta ellen? Ezeket a kérdéseket veséztük ki az adás nagy részében, a végén pedig az Eb-felkészülés jegyében ránéztünk arra is, hogy hogy néznek ki most a németek, és hogy számunkra a továbbjutás realitás, elvárás vagy álom-e? Mindezekben segítségünkre Brodarics Tamás, a Score Training System szakmai vezetője volt.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik