Ziccer

Tényleg a Real Madrid a futballvilág Halálos Iramban-szériája?

Melyik műfajban jó igazán Signor Bajnokok Ligája, azaz Carlo Ancelotti? Mit mond el a Sárga Falból kiváló Edin Terzić ténykedése a német futballkultúráról? Kinek kedvez az, hogy az UEFA 23-ról 26 főre emelte az Eb-re nevezhető keretek létszámát? Az adás végén parázs vita alakul ki a szurkolói létről, amely során felvetődik a kérdés, hogy mi vajon jobban írnánk-e, ha közben tizenkét dühös ember ordibálna a szerkesztőségben a hátunk mögött? Ezen a héten helyezkedésünket Nyúl Krisztián, az MTK U16-os és U17-es csapatának videóelemzője segítette.

Carlo Ancelotti szemünk előtt ír történelmet: hatodszor jutott el aktuális csapatával a Bajnokok Ligája fináléjáig, ez a bravúr eddig még senkinek nem sikerült edzőként. Jogosan vádolható-e azzal az olasz mester, hogy taktikailag nem a legfelkészültebb? Ha igen, akkor mégis mitől ennyire sikeres? Mi a különbség az Evertonban és a Realban látott Ancelotti között? Vigyázat,

egy csines átadással Egervári Sándorig is eljutunk.

Edin Terzić minden szurkoló álmát éli: a dortmundi Sárga Falból kiválva vezette – immáron edzőként – BL-döntőig csapatát. Mit árul el az ő dortmundi szerepvállalása arról, hogyan áramlik a tudás a német futballban?

A két topedző után vigyázó szemeinket az Eb-re vetettük: az UEFA nemrég jelentette be, hogy – az előző tornához hasonlóan – 23-ról 26 főre emelik a válogatott keretekbe nevezhető játékosok számát. Megvizsgáltuk, hogy ez a döntés kiket segíthet, és Marco Rossi kerethirdetése előtt azon is lamentáltunk egy sort, hogy kik azok a magyar játékosok, akik így nagy valószínűséggel beférnek a nemzeti huszonhatba.

A szurkoló mindent tud, nem hülye, legbelül tudja a reális esélyeket, csak éppen ettől eltekint

Esterházy Péter így vallott a szurkolói létről az Utazás a tizenhatos mélyére című remekében. Mi ezen a héten a diósgyőri szurkolók bojkottja nyomán utaztunk a magyar szurkolói lélektan mélyére: van-e tétje ma annak Magyarországon, ha a szurkolók távol maradnak egy-egy meccstől, van-e olyan teljesítmény, ami után adekvát reakció a bojkott, egyáltalán miért merülhet fel az, hogy nem mindenki a legjobb tudása szerint dolgozik a magyar futballban? Ezen kérdések mentén indulunk el a 90-es évek Magyarországáról, érintjük a jelenkor Dániáját, majd érünk el egészen Richlord Enninig.

Kapcsolódó
Miért kezeli úgy a sajtót a magyar edző és játékos, mintha egy ötéveshez beszélne?
Jön fizetési és átigazolási plafon a Premier League-ben? És ha igen, akkor miért vezet ez tovább a Szuperliga felé vezető úton? Mit kell tudni a hétvégén a Barcát oktató Gironáról, és lesz-e jövőre magyar játékosa a klubnak? Bunda volt-e az Újpest-Diósgyőr, és minek köszönhetőek az idei PL-szezon vízilabda-eredményei?
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik