Ziccer

Hogyan juthatunk el egy döglesztő 0-0-tól Malevicsig és Fukuyamáig?

A történelemnek nem lett vége, de vajon jelenti-e ez azt, hogy a futballnak sem lehet? Van-e rá esély, hogy az elmúlt másfél évtized topfociját uraló guardiolai trend és a pozíciós futball mindenhatóságának végét egy olyan 0-0 jelenti, amin valósággal kifolyt a szemünk az unalomtól? Heti futballkitekintő Manchestertől Münchenig.

Az egy dolog, hogy Pep Guardiola és az epigonstátuszán végképp túlnőni látszó Mikel Arteta nem bírt egymással a Premier League hétvégi rangadóján, az meg egy másik, hogy mindketten 4-5 középhátvéddel pakolták tele csapatuk kezdőjét a 0-0-ra végződő, helyzeteket is alig-alig hozó mérkőzésen. A Ziccer e heti vendége, a futballisták egyéni képzésével foglalkozó Brodarics Tamás szerint ez még nem a futball halála, ugyanakkor egymásra halmozott kulturális referenciák ide, levegővételig elemzett labdakihozatali sémák amoda, el kell ismerni, amikor egy meccs szimplán nem jó.

Mint ahogyan nem jó az sem, ahogyan Szalai Attila Bundesliga-karrierje kinéz, foglalkoztunk hát egy kicsit ezzel is, és ha már Németországban jártunk, nem hagyhattuk ki sem azt, ahogyan a Dortmund kifilézte a Bayernt a Klassikeren, sem pedig Xabi Alonso döntését a Leverkusenben maradásról.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik