Ziccer

Szoboszlai nem farsangol, Gera Zoltán szintet lép

Önmagát karikírozza-e a magyar sportsajtó, amikor Szoboszlait kérdezi? Van-e nagyobb edzői rivalizálása a futballtörténelemnek, mint Jürgen Kloppé és Pep Guardioláé? Mennyit fejlődött az utánpótlás-válogatott élén Gera Zoltán mint edző, és hova futhat ki a pályája? Kérdések és válaszok a legújabb Ziccerben!

A Ziccer alapcsapatához ezúttal Szarka András, a Network4 Csoport kommentátora csatlakozott, hogy segítsen nekünk átevezni a futballhétvége legizgalmasabb témáinak hullámain.

Természetesen nem mentünk el szó nélkül Szoboszlai Dominik félresikerült közmédiás interjúja és a magyar sportújságírás öngyarmatosító hajlamai mellett sem, de az adás veleje Jürgen Kloppé és Pep Guardioláé, akik ikonikus meccsen feszültek össze és végeztek döntetlenre vasárnap az Anfielden. De vajon tényleg övék a futballtörténelem legmeghatározóbb edzői rivalizálása? És vajon kell-e minden ilyen versenyfutás mögé popkulturális szempontból is átélhető narratíva, pozitív és negatív töltet összecsapása, hosztilitás, düh, ellenszenv? Miben más ez most, mint a Wenger-Ferguson, vagy a Pep-Mourinho ellentét?

Végül, de nem utolsósorban pedig kitértünk Gera Zoltán és a Vasas bimbódzó románcára is, amelynek kapcsán többek között azt fejtegettük, miben fejlődött a korábbi legendás futballista az U21-es válogatott kispadján, mi teszi a jó vezetőt, és miért jár a magyar futballban már azért is – jogos – kalaplengetés, ha egy gyakorló edző rendszeresen néz topligás futballmeccseket.

Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Olvasói sztorik