Ziccer

A tökéletes Klopp-utód: Xabi Alonso?

Német veretlenségi rekordot döntve hasít tovább Xabi Alonso vezetésével a Leverkusen – de vajon tényleg a pályakezdő baszk edző a legjobb megoldás Jürgen Klopp utódlására a Liverpoolnál? Mire jó a türelem a végletekig pörgetett futballiparban, és miért ez Alonso egyik legnagyobb erénye? Taktikai kör- és korkép Leverkusenből, a spanyol és a német futballiskola szintetizálásának kísérletéről, valamint a futballhétvége legérdekesebb témáiról a megújult Ziccerben.

Bő két év után állt össze újra Kálnoki Kis Attila és Kele János kettőse, hogy ismét együtt beszéljék át a topfutball legfrissebb történéseit – szórakoztató mélyelemzéssel vegyítve. Vendégük ezúttal Borbély Imre, az xfb Analytics adatelemzője volt, akivel nem csak Xabi Alonso és a Leverkusen történelmi magasságokban szárnyaló szezonját cincálták szénné, de arra is jutott idejük, hogy mélyebben utánamenjenek annak, milyen játékos volt az egykori középpályás, és mit tanulhatott korábbi edzőitől.

Ütemérzék és türelem, alázat és szintetizáló készség, zig-zag progression és haladó statisztikai mutatók mellett szóba kerül Rafa Benítez, Vicente del Bosque és Pep Guardiola is, lesz kvízjáték és persze a hét témája Angliából:

tényleg új poszt van születőben a Premier League élcsapatainál?

Kapcsolódó
Klopp és Xavi távozása ajtót nyithat a legígéretesebb edzőknek
Jürgen Klopp és Xavi idény végi távozásával megüresedik két szuperklub kispadja is: új trénert keres a Liverpool és a Barcelona egyaránt. Nyitva van az aranykapu, ki sétál be rajta?
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Tangó és Kes
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Kontra
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Kézivezérlés
Sorozatlövő
Határsértők
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik